ЩОЛЕН ПО БЪЛГАРСКИ

Много лесен за приготвяне! Опитайте, сами ще се уверите, пък и става вкусно! Този щолен ми харесва повече от тези вносните.
Ето и нужните продукти:

4 яйца, 1 ванилия, 1/2 ч.ч. олио, 1 бакпулвер, 1 1/2 ч. ч. захар
3 ч. ч. брашно, 1 ч. ч. безалкохолно по Ваш избор, 100 гр. счукани орехи
70 мл. ром, 50 гр. стафиди, 50 гр. сушени боровинки
1 пакетче цветен локум

Начин на приготвяне:

В порцеланов съд поставяме рома, стафидите и боровинките. Киснат се 10 минути.
През това време в друг съд разбиваме яйцата, захарта, олиото, ванилията, бакпулвера, безалкохолното и брашното. Бъркаме до еднородна смес. Нарязваме локума и го добавяме, После орехите и накиснатите плодове- бъркаме леко. Приготвяме си формата като дъното мажем с масло и леко поръсваме брашно. Изсипваме готовата смес и печем на около 200° градуса само на долен реотан за около 20- 30 минути. Трябва да се следи печенето! След като е готов се поръсва с пудра захар.

 

Коментари