Наложена Баница със сирене- подходяща за баница с късмети
Тази баница я научих от една моя съседка. Винаги става перфектно- надута и без да се спитва. Благодаря на баба Станка! Понеже тази баница е много богата и пищна мисля, че и подхожда да се казва Баница на Цариците. Такава баница за първи път опитах при съседката, даже първият път я правихме двете, защото се притеснявах, че няма се справя. Но за мой късмет тази баница винаги се получава много добре.
Нужни продукти:
500 гр. Готови кори за баница
1. 400 гр. сирене
3 яйца
3 супени лъжици Кисело мляко
1 к. л. Хлебна сода
Това е първата смес.
2. 330 мл. Газирана вода
3 яйца
В средно голяма тава започваме да нареждаме продуктите, като започваме. Три листа от корите ръсим с олио и от първата смес. Така редуваме докато се наредят в тавата. Режем баницата по наш избор. Сега е ред и за втората смес- Поливаме цялата баница. От горе може да сложим масло за добър вкус. Тази баница може да се прави и с късмети. Така направена нашата баница е готова за печене.
Фурната трябва да се включи предварително да загрее.
Печем на 200° С на долен реотан за около 30 минути след това пускаме и горен реотан, докато се изпече! След изпичане, изчакайте не бързайте да режете! Готовата баница се обръща върху купички за да се запази височината и да е все така пухкава и надута.
- Само да направя едно допълнение – Тази баница спокойно може да я направите за Нова Година като и сложите късмети. Уверявам Ви ще получите отлична оценка за представянето. Ще се справите като Шеф Готвач.
ДОБЪР АПЕТИТ!!!
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар