Печени Ябълки по Гръцки

Уникално вкусни и ароматни ябълки, не бях пробвала до сега нещо подобно. Абсолютно нежно съчетание от вкусове. Здравей Александра, започваме нали!


Нужни продукти:

11 средни ябълки
1 с.л. канела
2 с.л. стафиди
5 големи фурми
5 сушени кайсии
3 с.л. ликьор
5 с.л. захар
5 с.л. счукани орехи

Начин на приготвяне:

Внимателно изрязваме капачета там където е дръжката на ябълката и ги събираме в чинийка защото ще ни трябва после за завършек.
С подходящ инструмент издълбаваме ябълките, да махнем семките.

След като са готови започваме да правим вътрешния пълнеж. В купа слагам орехите, стафидите, захарта, ликьора, канелата и нарязаните на ситно кайсия и фурма.

Всичко това се обърква много добре и после пълним ябълките и отгоре слагаме капачетата.

Ето тези така че ябълката да има завършена форма.

Ето така да се получи. Ябълките са готови можем да печем. Покриваме с метално фолио и печем на 180 С за около 40 минути, после махаме фолиото поръсваме всяка ябълка отгоре със захар и отново във фурната за 20 минути. Сега обаче без фолио! Резултата е налице.

Разчупваме с лъжица да проверим дали са вкусни защото тоя аромат те изкушава!

Страхотни са! Трябва да опитате за да се уверите в това!

Хубав ден от нас!

Пожелавам Ви повече сбъднати мечти!

 

Коментари