Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

Ще направя днес крем Карамел с подсказаната рецепта на моята приятелка от екзотична Гърция! Всеки ще каже и какво толкова един крем Карамел, е за мен беше един плюс тази рецепта, защото този начин е друг. Но днес ще Ви предложа новият вариант за мен.

Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

Нужни продукти:

800 мл. прясно мляко, 6 яйца, 1 ванилия, 1 пакетче лимонена захар, 1 ч.ч. захар

За карамела:

1 ч.ч. захар, 1 ч.л. вода, 2 капки пресен лимонов сок

Начин на приготвяне:

В дълбок съд разбиваме яйцата. Затопляме леко млякото и към него добавяме захарта и бъркаме докато се стопи напълно. Смесваме млякото с яйцата като не спираме да бъркаме, добавяме  ванилията и лимоновата захар.

След като сме направили сместа преминаваме към направата на карамела. В съд поставяме захар, вода и лимонов сок и започваме да нагряваме докато се стопи и получи златист цвят. Докато е топъл карамела разливаме по чашките да покрие дъното. Отгоре сипваме предната смес с млякото, като задължително прецеждам.

Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

В тавата сипваме вода , да се пече на водна баня за да се запази влагата в крем карамела. Фурната е включена на 150 С , печем около 60 минути. След като е готов крем Карамела е хубаво да бъде охладен преди сервиране.

Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

След като се охлади добре покривам купичките с фолио за свежо съхранение и прибирам в хладилник. Така крем карамела се запазва и няма да приеме странични миризми. Ще бъде свеж и на следващият ден.

Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

На следващият ден сервирам и гарнирам според настроението, може и с пресни плодове или както в случая със сладко от малини. Всичко е въпрос на фантазия и вкус. Да Ви е сладко! Сега и аз ще се почерпя за да опитам.

Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

О да, страхотен е, с лек аромат, леко загатващ на свежест от лимона. Оригинално е! 🙂

Крем КАРАМЕЛ (ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ )

Нека да продължим нашата романтична разходка!

Да се порадваме на сините простори!
Красотата е навсякъде, важното е да уловим мига и да му се насладим!
“Всичко, абсолютно всичко на тази земя има смисъл и дори и най-дребните неща трябва да бъдат зачитани.”  
Паулу Коелю

Коментари