ТИРАМИСУ

Това беше предизвикателство за мен, защото не съм го правила отдавна- всъщност сега го правя за втори път.
Днес е прекрасен ден, реших да посетя една приятелка и споделих своята идея. Та, тя ми предложи друг вариант на Тирамису, който се правел в италианските кухни. Каза, че много пъти го е правела и винаги с отличен резултат, затова се доверих на нея и реших да пробвам.

Продукти:

4 жълтъка
3/4 ч.ч захар
500 гр Маскарпоне
есенция Ром
4 белтъка
1 ванилия
щипка сол
30 бр. бишкоти
какао на прах

за бишкотите: 320 мл. силно кафе
с 3 с.л. захар и 10 капки есенция Ром

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват хубаво със захарта.

Разбива се маскарпонето и после се добавя към жълтъците

Разбиват се белтъците с щипка сол, ванилия и 10 капки есенция Ром.
След това се смесват  с маскарпонето и жълтъците, като се бърка леко с обръщащи движения.

Така получаваме един много приятен и ароматен крем.
Бишкотите които използвах са от тоя вид:
Изберете подходящ съд за Тирамисуто.
Бишкотите се потапят в кафето и се редят на дъното на избраният съд, но преди това разнесете по дъното малко от готовият крем така ще прилепнат и няма да мърдат бишкотите.
След като наредите първият ред бишкоти сипете половината от крема- после бишкоти и останалият крем. Толкова е лесно!
След като сме готови с подредбата, приберете за 10 часа в хладилник. Ако искате да се насладите на този десерт изчакайте за да се получи.
Поръсва се с какао много фино и това е! Това е най-вкусното Тирамису, което някога съм опитвала и както казва шеф Манчев- Недопустимо е да се прави Тирамису със сметана!

Добър Апетит!

ТИРАМИСУ

И нещо като поздрав за Вас, разбира се италиано…

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

ТИРАМИСУ

Коментари