Преди известно време видях тази рецепта в интернет, записах си продуктите и я забравих, защото се искаше пресни праскови, а тогава все още нямаше узрели. Днес разлиствайки из моите тетрадки, тази рецепта буквално ми се наби на очи. Оправдание вече нямах, защото пазара изобилства от хубави, ароматни праскови. Захванах се на мига, задачата е поставена. Сега като гледам крайният резултат, струвало се е чакането- да узреят прасковите.
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. топло прясно мляко
25 гр. прясна мая или
2 1/4 ч.л. суха мая
4 с.л. захар
4 с,л, масло
прясно настъргана кора на лимон
1 яйце
1 белтък
!!! 1ч.ч.=240 мл.
за плънката:
2 средно големи праскови-
обелени и нарязани
3 с.л. захар
3 с.л. брашно
После нарежете, както е показано и сложете от плънката.
Навивайте като руло.
Аз използвах формички от фолио. Първо ги омаслете После сложете полученият бриош, като свиете на колелце. По този начин направете и останалите.
Много са вкусни сутрин за закуска с чаша мляко, пресен мед, и кафе. Както си решите. Важното да Ви е вкусно!
Тук се вижда пълнежа от праскови.
Изключително добра закуска!
Има формата и големина на мъфин. Много удобна закуска и за децата като тръгнат на училище,
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар