СИРОПИРАНИ СЛАДКИ "ИЗВОРЧЕТА"

Исках нещо сочно, вкусно, ароматно и затова реших да направя тези сладки! Нещо ориенталско по вкус. Сигурна съм, че всички ще останат очаровани от приятният и пленяващ вкус. Опитайте и вие! Ето и рецептата:

Продукти:
от автора
за тестото:

250 гр. краве масло2 с.л. кисело мляко
3 с.л. пудра захар
1 с.л. бакпулвер
1 яйце
4 ч.ч. брашно

1 яйце за мазане отгоре
1 ч.ч. орехи (запазете ядките цели)

за сиропа:
3 ч.ч. захар, 2 1/2 ч.ч вода, 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Започваме с направата на тестото. Като за целта сипваме брашното в широка купа и в средата сипваме другите продукти. Замесваме хубаво гладко тесто.

Разделяме го на две равни части.
Приготвяме тава покрита с пергамент!
Разточваме първата част от тестото и с помощта на чашка за кафе, режем на кръгли форми.
cam01862
После ги нареждаме в тавата и мажем с разбитото яйце.
cam01868
След това разточваме и втората част от тестото с чашката, а малкият отвор с капачка от безалкохолно. Получават се като мини кравайчета.
cam01865
Тях ги поставяме върху първите в тавата, като ги притискаме леко в краищата да прилегнат. След това в отвора слагаме ореховата ядка и пак мажем с яйцето. Така е готово да печем, на 180 С за около 25 минути- до златисто.
След като се изпекат оставям да се охладят!
Правя сиропа и ги заливам да си поемат сиропа. Като се охладят се прибират в хладилник.
от автора
Да ви е сладко! Почерпете гости и приятели!
Добър Апетит!
cam01876

Коментари