Програма за хранене от 0 месеца до 12 месеца

Трябва винаги да следим храненията на децата, не е хубаво да се прекалява, за да не им се разшири стомахчето.

  • ПЪРВИ МЕСЕЦ– 6:00 часа кърма- най-добрата храна за Вашето бебче.

9:00 часа кърма

12:00 часа кърма, после в 15:00 часа; 18:00 часа;

21:00 часа и последно в 24:00 часа

Средно се получава през три часа. Ако пропусне хранене защото е спало през това време, не го будете. Навярно има нужда от сън точно в този момент. Изчакайте да се събуди, подсушете го, сменете памперсите и после хранете. Ако бебето е добро настроение може и малко гимнастика да включите. Масажирайте с леки движения гръбчето и стъпалцата. Така ще имате едно щастливо бебе. В 20:00 часа, не пропускайте времето за баня. След всичко това то ще се нахрани в 21:00 часа и с охота ще заспи.

Image result for бебе

  • ВТОРИ МЕСЕЦ- Отново храненията са седем като в първи месец
  • ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ МЕСЕЦ–  През тези месеци храненията намаляват на шест, като се започва и с леко добавяне на прясно изцеден сок. Ябълка, морков, ако сезонът предлага може и сливи, но за ягодите не бързайте да не предизвикате алергична реакция.
  • ПЕТИ МЕСЕЦ- Пет хранения преблизително през 3,5 часа. 6:00-7:00часа- кърма или адаптирано мляко. В 10:30 часа кърма + 30 мл плодов сок. В 14:00 часа зеленчуково пюре и през ден по 1/4 твърдо сварен жълтък. В 17:30 часа може да се даде каша + 30 мл. плодов сок, нектар или плодово пюре. И накрая преди сън в 21:30 кърма.

Image result for бебе

  • ШЕСТИ ДО ДВАНАДЕСЕТИ МЕСЕЦИ- През 6-ти месец се включва готово месно-зеленчуково пюре, което се редува през ден с 1/4 жълтък и зеленчуково пюре. През 7-ми месец може и попара със сърене, но с истинско краве масло. Стъргани плодове и 30 мл супа.

Този режим се спазва и през 8-ми и 9-ти месец.

От 10-ти месец се прави опит с по-разнообразна обща храна (преходно хранене) и преминете на чеирикратно хранене през 4 часа.

И все пак всяко дете си прави само режима, просто го усетете и не преувеличавайте дозата препоръчана от Вашият лекар.

Image result for бебе

използвани фотоси от Интернет

Коментари