10 неща, които да правите, когато сте депресирани.

ДЕПРЕСИЯ …. това е един грозен звяр.

1. Просто си поемете дъх в даден момент … знайте и това ще мине. Така че голяма част от нашата болка и тъга има тенденция да бъде обвързана със спомени от миналото, или се притеснявате за бъдещето. Върнете се в момента, просто дишайте, и напомняйте на себе си, толкова пъти, колкото е необходимо, че ще има по-депресиясветли дни занапред.

2. Съсредоточете се върху БЛАГОДАРНОСТ … насочете цялото си внимание върху прости и красиви неща в живота си точно сега. Залез, и цветята. Усмивките по лицата на децата и биенето на сърцето си. Има един милион неща, които можем да намерим да бъдем благодарени да обърнем внимание на това. Депресията и скръбта идват,  когато ние се фокусираме върху това, което се е случило и какво ни е липсвало. Умишлено се измества вниманието ви към това, което е правилно и това, което имате.

3. БЪРЗО. Просто преместете … Стани и накарай тялото ти, да се движи. Накарай сърцето ти да бие. Влез в ново място, нова среда. Направи си разходка. Стартирай. Упражнявай се. Спортувай. Запишете се на  йога … Изолацията води до депресия. Нашите души жадуват да растат и се променят чрез движение.

4. Фокусирай се  върху друго нещо… Предложете. Дайте. Свържете. Винаги има някой, който е по-зле от теб. Винаги има някой, който трябва да бъде издигнат. Дори, когато се чувствате в най-ниската си точка, има нещо което ви свързва и дава на друга душа която е в нужда, това ще вдигне духа ви по-високо. Вие не може да помогнете на друг, ако сам не помогнете на да  себе си.

5. Близост, не сте сами … Не е нужно да се преструвате, на силни, или да имате всичко заедно. Има повече хора, отколкото можете да си представите, че се грижат за вас. Бъдете уязвими но отворени. Попитайте за помощ и съвет, когато ви трябват. Не се изолирайте. Протегнете ръка, и не забравяйте, че сте обичани.

6. Да се грижиш за себе си … Уверете се, че се храните добре и здравословно. Храната има огромно въздействие върху емоционалното благосъстояние. Упражнявайте се, ако тялото ви не е добре, духът ви ще пострада също. Уверете се, че сте достатъчно починал, но не прекалено много. Простите неща са най-важните неща.

7. Заредете се положително… негативни мисли ще саботират живота ви и ще погълне всяка надеждата. Така че, да се обграждате с неща, които ще ви се натрупват, а не ви събарят. Прочетете вдъхновяващи книги. Изпълнете дома си с вдъхновяваща музика. Обградете се с позитивни приятели. И най-важното, повтаряйте положителни думи за собствения си живот. Напишете списък на утвърждения, запишете го и изговаряйте няколко пъти на ден. Думите имат сила да се изгради или разруши. Депресията ще замъгли съзнанието ви с токсични гласове, които носят смърт. Напълнете съзнанието си с думи, които дават живот.

8. ВЯРВАЙТЕ в Божието слово… Има нещо красиво да знаеш, че там има всезнаещ Бог, който те познава и обича безкрайно, че е там, за да ви носи в Неговата сила, когато сте  слаби. Тези проучвания могат да укрепят вярата ви… но вярата е избор. Избрали сме да вярваме, дори когато не можем да видим. Защо? Тъй като, по някакъв начин това ни прави по-силни. Отворете сърцето си в търсенето си за Бога, и някак си ще откриете повече от себе си.

9.Търсете вашата страст … потърси тези неща, които ви карат да се чувствате жив. Намери си цел. Продължаване на тези цели, които ви провокират. Най-голямото предизвикателство в депресията е да се оттърсим от ПОЛОЖЕНИЕ  на апатия, която те държи заспал. Прогони тези неща, които те дърпат да се събудиш и да даде НОВ смисъл на живота ти.

10. Помоли за помощ да се лекуваш… Има много моменти, които може да се нуждаят от помощ или съвет от приятел. Понякога това е просто чувство, че ще мине, но трябва само някой, който е готов да се изправи в бурята с вас … И ако се наложи някой, който е професионален терапевт, лечител или съветник. НАМЕРИ тези, които могат да открият и РЕАЛНАТА причина на проблема. Депресията може да има много причини. Хармония, химически дизбаланси, генетични заболявания, хранителни проблеми, увреждане на мозъка, травматични събития, детските рани …за да се справиш с проблема в ядро, а не на повърхността на емоцията.

Не чакайте, да стане твърде късно. И никога не се отказвайте… не сте сами.

Дръжте се за надеждата, и не забравяйте, света има нужда от вас. Ние се нуждаем от вас като подарък и светлина. Вие сте обичани, Повече, отколкото можете да си представите.

депресия

Ако сте съгласни с това, моля споделете. Тъжното е, че понякога не се знае, кой около нас е наранен. Надявам се да можем да бъдем от този вид приятели, които ги издига и помага. Понякога ние не знаем,кое ще бъде по-добро, когато помагаме. Може да се окаже нещо съвсем малко и елементарно.

Източник:geraldrogers.comСнимки от Интернет

Коментари