КЕЙК С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Защо не, повода е специален и затова избрах Кейк с горски плодове!

Измина още една година в която сме в Интернет пространството. Вече сме на 2 годинки. И затова реших да нагостя приятели и гости с този богат Кейк с горски плодове. Също така искам да поздравя моята дъщеря, която днес има рожден ден. С теб съм дъще и накрая на Света да си, пак ще те обичам. Хайде да не губим време, а да премина към рецептата.

Продукти:

1 ч.ч. захар, 125 гр. краве масло,КЕЙК С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

1/4 ч.ч. крема сирене, 2 яйца,

1/2 ч.ч. кисело мляко

1 1/2 ч.ч. горски плодове

1 с.л. нишесте

1 1/2 ч.ч брашно, 2 ч.л. бакпулвер

За глазурата:

2 с.л. масло

1/2 ч.ч. крема сирене, 3/4 ч.ч. пудра захар

ванилия, 3 с.л. прясно мляко; 1/2 ч.ч. горски плодове за гарниране

Инструкции: Маслата трябва да са размекнати при стайна температура. Горските плодове са от замразените, за първи път изпробвам с такива и лично аз съм много доволна от ефекта. Оставих пакета да се размрази бавно в хладилника. След като плодовете са готови преди да се объркат в тестото се поръсват с нишесте. Така като започне самото изпичане на кейка плодовете няма да изпаднат на дъното на тавичката!

КЕЙК С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

В подходящ съд разбиваме яйцата и захарта. После добавяме маслото, сиренето крема, киселото мляко и отново бъркаме. След това започваме да добавяме брашното и бакпулвера.

След като сместа е готова добавяме и горските плодове. Объркваме ги внимателно с шпатула.

Фурната загрейте прсдварително на 180°С. Намажете формата с масло. После сипете готовата смес и сложете да се пече. Печете до пълно изпичане около 40-50 минути.

КЕЙК С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Оставете да изстине във формата десетина минути и после извадете на решетка.

Направете глазурата като с прясното мляко избиране желаната гъстота. Ако искате да е по-течна добавете. Това сами го контролирате.

Слагате полученият блат на поднос и заливате с полученият крем и накрая гарнираме с горски плодове.

КЕЙК С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Получи се доста съблазнителен десерт. Трябва да отбележа, че няма нужда от сиропиране, идеален е. Готов за консумация. Добър Апетит!

Честит рожден ден дъще! Пожелаваме ти, празникът да е вълшебен, както годината която те очаква! Нека бъдеш дарена с дълголетие, здраве и добри приятели! Пожелавам ти да бъдеш, като птиците – да можеш да полетиш сред мечтите си, да постигаш целите си, да получаваш това което желаеш и нека са около теб най-любимите ти хора, тези които правят живота ти така забавен и интересен, за да те подкрепят когато имаш нужда!

Обичаме те!

Коментари