РЕВАНЕ

Вкусен сиропиран сладкиш- “РЕВАНЕ”

Един вкусен и лесен сиропиран сладкиш. Реването е сочен и често предпочитан десерт от малки и големи. Да направиш Реване е по-лесно отколкото да направиш торта. Така, че ако искате нещо сочно и бързо, направете си едно Реване и поканете приятели.  😉РЕВАНЕ

Продукти:

5 яйца

4 с.л. захар

1/2 ч.ч. брашно

5 ч.л. грис

1 ванилия

За сиропа: 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Разделете жълтъци от белтъци. Разбиват се в отделни съдове. Половината захар сложете при белтъците, а другата част при жълтъците.

РЕВАНЕ

Когато разбивате белтъците, трябва да няма следи от жълтъка и съда трябва да е сух. Това е за предпочитане за да се достигне до добре разбити белтъци.

РЕВАНЕ

До тук бяхме с миксера! Сега продължаваме с телена бъркалка. Добавяме жълтъците към белтъците. Правим плавни обръщащи движения. След това добавяме гриса, брашното и ванилията.

Бъркате на ръка до получаване на еднородна смес!

Загряваме фурната предварително на 180°С. Избраният съд за  Реването застиламе с пергамент и сипваме получената смес. Вече е готово да печем.

РЕВАНЕ

След като се изпече оставяме да изстине, премахваме хартията. В съд завираме водата, добавяме захарта за да получим сладък сироп.

След като Реването се охлади заливаме с топъл сироп. Като се охлади е готово за консумация.

РЕВАНЕ

Добър Апетит! Лесно като детска игра…

РЕВАНЕ

Ще ви препоръчам още нещо интересно:

СОЧНИ ОХЛЮВИ С ОРЕХИ И ТАХАН

ДАМСКИ КАПРИЗ С ВИШНИ

 

 

 

Коментари