Домашна Бисквитена Торта

Вкусна Домашна Бисквитена Торта…

Тази година пролетта не идва и не идва. Валят дъждове и все още е студено, тъкмо идеално за нещо сладичко. Днес направих тази Домашна Бисквитена Торта и ще споделя с вас рецептата. Ако искате да бъдете различни изпробвайте с този ванилов крем, с нишесте всеки може.

Продукти:Домашна Бисквитена Торта

2 пакета чаени бисквити

за крема:

4 яйца

100 гр. захар

500 мл. прясно мляко

3 с.л. брашно

50 гр. масло

1 ванилия

за ганаша:

200 мл. сметана

170 гр. шоколад

Начин на приготвяне:

Използвайте форма с подвижно дъно. Наредете първият ред от бисквитите.

Домашна Бисквитена Торта

След това се заемете с направата на крема. Разбийте яйцата със захарта и после добавете 100 мл. от прясното мляко. Като разбиете добре добавете брашното да стане на каша. В касерола загрейте другата част от прясното мляко, работете при средни температури за да не загори. След като се затопли добавете яйчената смес и бъркайте непрестанно. Добавете маслото и като вземе да сгъстява добавете и ванилията. Не допускайте да се получи на топчета, крема трябва да е гладък и лек галещ небцето.

Домашна Бисквитена Торта

След като сте направили ваниловият крем сипете върху бисквитите и после отгоре наредете другите бисквити.

Идва ред и на ганаша. Затоплете сметаната, начупете шоколада и го добавете. Отново е необходимо да бъркате непрестанно за добра консистенция. След като е готов шоколадовият ганаш сипете върху полуготовата торта. Необходимо е да престои една нощ хубаво да стегне.

Домашна Бисквитена Торта

Добър Апетит!

Домашна Бисквитена Торта

Споделете с приятели за по-сладки дни!

Домашна Бисквитена Торта

 

Коментари