Вкусна Домашна Бисквитена Торта…
Тази година пролетта не идва и не идва. Валят дъждове и все още е студено, тъкмо идеално за нещо сладичко. Днес направих тази Домашна Бисквитена Торта и ще споделя с вас рецептата. Ако искате да бъдете различни изпробвайте с този ванилов крем, с нишесте всеки може.
Продукти:
2 пакета чаени бисквити
за крема:
4 яйца
100 гр. захар
500 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
50 гр. масло
1 ванилия
за ганаша:
200 мл. сметана
170 гр. шоколад
Начин на приготвяне:
Използвайте форма с подвижно дъно. Наредете първият ред от бисквитите.
След това се заемете с направата на крема. Разбийте яйцата със захарта и после добавете 100 мл. от прясното мляко. Като разбиете добре добавете брашното да стане на каша. В касерола загрейте другата част от прясното мляко, работете при средни температури за да не загори. След като се затопли добавете яйчената смес и бъркайте непрестанно. Добавете маслото и като вземе да сгъстява добавете и ванилията. Не допускайте да се получи на топчета, крема трябва да е гладък и лек галещ небцето.
След като сте направили ваниловият крем сипете върху бисквитите и после отгоре наредете другите бисквити.
Идва ред и на ганаша. Затоплете сметаната, начупете шоколада и го добавете. Отново е необходимо да бъркате непрестанно за добра консистенция. След като е готов шоколадовият ганаш сипете върху полуготовата торта. Необходимо е да престои една нощ хубаво да стегне.
Добър Апетит!
Споделете с приятели за по-сладки дни!
Коментари
Публикуване на коментар