Любимата Супа “Топчета” на всяко дете
Става бързо като има кой да помага за направата на топчетата. Не знам как е у вас, но у нас е любима сред супите. Аз я правя богата и ароматна и да не си гладен ще огладнееш.
Продукти:
400 гр. кайма
1 к.ч. ориз
1 малка глава лук
червен пипер, чубрица, сол,
оцет, вода, олио
1 яйце
Начин на приготвяне:
Омесете каймата с чубрица, после направете на топчета с големина колкото голям лешник.
След това запържете олиото със ситно накълцаният лук. Пържете до златисто. Отместете от котлона и добавете червеният пипер- разбъркайте и добавете около 2 литра вода. Върнете обратно на котлона за да заври. След завиране добавете топчетата от кайма, като отново заври добавете и ориза. Варете докато всичко уври много добре.
Отместете от котлона за да започне да се охлажда.
В купа разбийте яйцето с 2 с.л. оцет, това ще е застройката.
Как да застроите без да се пресече супата? Никой няма да му хареса да гледа пресечена супа, а камо ли да я яде.
Затова с черпак се взема от супата и се добавя бъркайки към застройката и чак тогава се добавя към останалата супа като продължавате да бъркате.
Накрая накълцайте на ситно магданоз и поръсете отгоре.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар