Бързо, лесно и много вкусно!
С тая работа не ми остава време да си напиша рецептите. А така ми се иска да Ви изненадам с нещо ново. Затова днес ще ви предложа един много лесен кекс, който се прави без яйца. Интересен вкус! Сигурна съм, че ще задоволи и най-капризните.
Продукти:
600 гр. брашно
150 гр. захар
2 ч.л. хлебна сода
400 мл. прясно мляко
100 гр. натрошени орехи
240 гр. сладко от цели вишни
200 мл. олио
кората от един портокал
Начин на приготвяне:
Понеже става много бързо сместа, хубаво ще е да включите фурната на 180º С да загрява.
Сипете сладкото в съда където ще правите сместа за кекса. Към него добавете хлебната сода и оставете 10 минути да престои.
После се добавят орехите, настърганата кора от портокал, олиото, млякото, захарта- Объркайте добре и после постепенно добавяйте от брашното. Получава се гъста смес. Хубаво е да изберете по-голяма форма за кекс!
- За да се изпече по-добре.
- За да не започне да ви търси 😉
Така, че после като се изпече ще имате време да му се наслаждавате на приятният вкус!
Може да се повтарям понякога с някой препоръки, но това го правя за начинаещите в кухнята. Нека да им дадем възможност да се изявят пред своите близки.
И така, направили сме сместа, фурната е вече загрята, време да си подготвим формата. Намажете с олио и напудрете с брашно. Така кекса ще се отдели по-лесно от формата след като се изпече.
Кекса се пече не по-малко от 35 минути, но за по-сигурно проверете с дървен шиш. След като е готов може да поръсите с пудра захар.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар