Лесен кекс без яйца

Бързо, лесно и много вкусно!

С тая работа не ми остава време да си напиша рецептите. А така ми се иска да Ви изненадам с нещо ново. Затова днес ще ви предложа един много лесен кекс, който се прави без яйца. Интересен вкус! Сигурна съм, че ще задоволи и най-капризните.

Продукти:

Лесен кекс без яйца

600 гр. брашно

150 гр. захар

2 ч.л. хлебна сода

400 мл. прясно мляко

100 гр. натрошени орехи

240 гр. сладко от цели вишни

200 мл. олио

кората от един портокал

Начин на приготвяне:

Понеже става много бързо сместа, хубаво ще е да включите фурната на 180º С да загрява.

Сипете сладкото в съда където ще правите сместа за кекса. Към него добавете хлебната сода и оставете 10 минути да престои.

После се добавят орехите, настърганата кора от портокал, олиото, млякото, захарта- Объркайте добре и после постепенно добавяйте от брашното. Получава се гъста смес. Хубаво е да изберете по-голяма форма за кекс!

  1. За да се изпече по-добре.
  2. За да не започне да ви търси 😉

Така, че после като се изпече ще имате време да му се наслаждавате на приятният вкус!

Лесен кекс без яйца

Може да се повтарям понякога с някой препоръки, но това го правя за начинаещите в кухнята. Нека да им дадем възможност да се изявят пред своите близки.

И така, направили сме сместа, фурната е вече загрята, време да си подготвим формата. Намажете с олио и напудрете с брашно. Така кекса ще се отдели по-лесно от формата след като се изпече.

Лесен кекс без яйца

Кекса се пече не по-малко от 35 минути, но за по-сигурно проверете с дървен шиш. След като е готов може да поръсите с пудра захар.

Добър Апетит!

 

Коментари