Както я приготвя мама- ИМАМБАЯЛДЪ
Това е едно любимо ястие приготвяно изцяло през лятото от моята майка. Няма мръвки разбира се, но в тия жеги е полезно малко разтоварване. Ястието се прави със зеленчуци от нашата градина. Това което сме си произвели. Ако все още не сте опитвали ИМАМБАЯЛДЪ, сега е момента.
Продукти за 4 порции:
4 средно големи патладжана
2 глави кромид лук
5 скилидки чесън
6 чушки
1 кг. зрели домати
олио, сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте зеленчуците. Нарежете патладжаните на половина по дължина и изкиснете за 30 минути в студена вода.
Загрейте скарата и започнете да печете патладжаните- от двете страни.
Като приключите с тях започнете с втората част, като в дълбок тиган сложете олио като загрее добавете ситно накълцаният чесън и разбъркайте. Пригответе доматите и чушките като ги нарежете според това как вие ги предпочитате- ситно или едро. Аз избирам среден вариант. Накълцваме и кромида.
В запърженият чесън добавяме кромида и леко задушаваме с капак. После добавяме чушките, доматите, 2 ч.ч. вода и сол на вкус. Оставяме на котлона да покъкри за 15 минути.
Всичко това след като е готово сипваме в плаке и нареждаме отгоре патладжаните. Слагаме във фурна за още 20 минути на 200°С .
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар