Постни Френски Кроасани

Малко диетично без масло- Постни Френски Кроасани

В продължение на една година чета различни рецепти за френски кроасани и разбрах едно. Важна е техниката за тяхната направа. Така че, за този момент реших да експериментирам с вариант Постни Френски Кроасани. Тъй като се получиха много-добре в следващ етап ще пробвам и с масло. 🙂

Постни Френски Кроасани

Продукти:

250 мл. вода ,5 гр. суха мая

1 с.л. захар, 1 ч.л. сол

50 мл. олио, 500 гр. бяло брашно

!!! Допълнително е необходимо 150 гр. маргарин при разточване

1 яйце за намазване отгоре

Начин на приготвяне:

Както вече споменах за да се постигнат безупречни Постни Френски Кроасани трябва да се спазва точно техниката – месене, разточване, прегъване като плик и отново разточване. Това е така за да се получи многослойно тесто и после когато изпечем ефекта ще е налице. И тук в тази публикация тайната ще бъде разкрита.

В купа сипете брашното, водата (леко топла), после маята, захар и сол. Замесете и после добавете олиото. Месете в продължение на 5 мин. Докато спре да лепне по пръстите! После оставете хубаво да втаса. Около 2 часа при 24° С. Ефекта е този:

Постни Френски Кроасани

Набрашнете повърхността и сипете тестото. Разстелете с ръце и прегънете като писмо. Увийте в стреч и приберете във фризер за около една нощ. После в найлонов плик сложете маргарина разточете отгоре да се получи слой с дебелина 2 мм. -приберете и него във фризера.

На следващият ден първо извадете тестото за около 40 минути на стайна температура да се отпусне. После махнете стреча и сложете тестото в/у набрашнена повърхност. Разточете на дълго. После сложете плочката маргарин. завийте и отново разточете.

С помощта на това видео ще ви бъде по-лесно.

Ако възникнат някакви въпроси не се колебайте да питате.

Постни Френски Кроасани

Навиваме на ролка за да оформим нашите Постни Френски Кроасани и оставяме да втасат- да удвоят обема си.

Постни Френски Кроасани

Намазваме с разбито яйце и сме готови да печем. 10 минути на 200°С и после с вентилатор до пълно изпичане. Получават се невероятно вкусни с хрупкава коричка. Вълшебство! Сега като хапвам от моите Постни Френски Кроасани си представям как ли щеше да бъде, ако бяха с масло? Не трябва да се пропуска този вкус- Невероятни!

Постни Френски Кроасани

Като за първи мой опит се получиха страхотно.

Постни Френски Кроасани

Добър Апетит!

Постни Френски Кроасани

Коментари