Малко диетично без масло- Постни Френски Кроасани
В продължение на една година чета различни рецепти за френски кроасани и разбрах едно. Важна е техниката за тяхната направа. Така че, за този момент реших да експериментирам с вариант Постни Френски Кроасани. Тъй като се получиха много-добре в следващ етап ще пробвам и с масло. 🙂
Продукти:
250 мл. вода ,5 гр. суха мая
1 с.л. захар, 1 ч.л. сол
50 мл. олио, 500 гр. бяло брашно
!!! Допълнително е необходимо 150 гр. маргарин при разточване
1 яйце за намазване отгоре
Начин на приготвяне:
Както вече споменах за да се постигнат безупречни Постни Френски Кроасани трябва да се спазва точно техниката – месене, разточване, прегъване като плик и отново разточване. Това е така за да се получи многослойно тесто и после когато изпечем ефекта ще е налице. И тук в тази публикация тайната ще бъде разкрита.
В купа сипете брашното, водата (леко топла), после маята, захар и сол. Замесете и после добавете олиото. Месете в продължение на 5 мин. Докато спре да лепне по пръстите! После оставете хубаво да втаса. Около 2 часа при 24° С. Ефекта е този:
Набрашнете повърхността и сипете тестото. Разстелете с ръце и прегънете като писмо. Увийте в стреч и приберете във фризер за около една нощ. После в найлонов плик сложете маргарина разточете отгоре да се получи слой с дебелина 2 мм. -приберете и него във фризера.
На следващият ден първо извадете тестото за около 40 минути на стайна температура да се отпусне. После махнете стреча и сложете тестото в/у набрашнена повърхност. Разточете на дълго. После сложете плочката маргарин. завийте и отново разточете.
С помощта на това видео ще ви бъде по-лесно.
Ако възникнат някакви въпроси не се колебайте да питате.
Навиваме на ролка за да оформим нашите Постни Френски Кроасани и оставяме да втасат- да удвоят обема си.
Намазваме с разбито яйце и сме готови да печем. 10 минути на 200°С и после с вентилатор до пълно изпичане. Получават се невероятно вкусни с хрупкава коричка. Вълшебство! Сега като хапвам от моите Постни Френски Кроасани си представям как ли щеше да бъде, ако бяха с масло? Не трябва да се пропуска този вкус- Невероятни!
Като за първи мой опит се получиха страхотно.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар