Домашни Курабийки с Шоколадови капки по моя идея
Една идея за Домашни Курабийки с Шоколадови капки, без досадната миризма на амонячна сода. Добавих и шоколадови капки и се получиха доста съблазнително изглеждат, а когато ги опитате ще разберете, че са и вкусни. Предлагам да се хапват с топло прясно мляко за закуска. По повод предстоящите празници, мисля, че са подходящи и са типично по български.
Продукти:
4 яйца
1, 1/2 ч.ч захар
1 ч.л. хлебна сода
2 ванилии
3/4 ч.ч. олио или масло
1 ч.ч. кисело мляко
брашно около 1 кг
100 гр. шоколадови капки
Начин на приготвяне:
Сипете брашното в купа където ще замесите тестото. Направете кладенче и започнете да добавяте изброените съставки по-горе. Леко объркайте първо с лъжица да се сгъсти и стане за месене.
После продължете да месите с ръце. След това леко го сплескайте и добавете шоколадовите капки.
Съберете го и продължете да месите докато спре да лепне по пръстите.
Включете фурната да загрее при 180°С. Подгответе тавата като я заселите с пергамент. След това направете топчета от тестото с големина малко повече от орех и редете в тавата, така че да има разстояние между тях. Понеже набухват много добре и се разпукват като роза предвидете добро разстояние.
След това поръсете отгоре захар, не е необходимо да ги мажете с нещо. След като направите и това, вече може да печете.
Печете до златисто, на мен ми отне около 25 минути. Прекрасни и уханни, идеалната закуска.
Има ли нещо по-прекрасно от това да имаш топъл дом и хора, които те обичат…
Уханието се разнасяше из цялата къща. 🙂
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар