Маслени Розички

Маслени Розички- бисквитката за твоето кафе

Тези Маслени Розички са ми любими,  като в повечето случаи ги правя двойна доза, защото бързо свършват. Подходящи са даже и за подарък, да изненадаш любим човек или в знак на Благодарност. Със сигурност сте виждали подобни по магазините или големите хипермаркети, но най е вкусно, когато е приготвено у дома. Затова сега ще ви подшушна рецептата и вие да опитате.

Маслени РозичкиПродукти:

125 гр. краве масло

40 гр. пудра захар

1 ванилия

20 гр. нишесте

150 гр. брашно

щипка сол

Начин на приготвяне:

Кравето масло се оставя на стайна температура да омекне. Пресейте пудрата захар и я разбъркайте с маслото да се получи като крем. Първо с помощта на лъжица, а после продължете с миксер.

Маслени Розички

После добавете нишестето и отново разбъркайте, след като стане еднородна смес добавете ванилията, солта и брашното. Получава се меко тесто.

Маслени Розички

В избрана от вас тава застелете с пергамент. Използва се шприц звезда за направата на Маслените Розички. След като приключите с направата приберете в хладилник за 15 минути. Така ще си запазят формата при печене и няма да се разлеят. Пече се до златисто при 175°С.

Маслени Розички

След като се изпекат тези хубави Маслени Розички се вадят на решетка за да се охладят. Просто вълшебни. Ароматни и много, много вкусни. Аз ги приготвих за подарък, за един много близък човек. След като ги видя остана очарован. 🙂

Маслени Розички

Една Маслена Розичка чака и теб. Ето заповядай от това вълшебство.

Маслени Розички

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият, че всяко нещо е чудо!

Маслени Розички

Добър Апетит! Надявам се, да съм  ви била отново в помощ  и ще се радвам да опитате и да споделите с вашите приятели тези вкусни Маслени Розички.

Маслени Розички

 

Коментари