ЗАЛЦИ

Залци- Милинки точна и вярна рецепта

Има различни видове рецепти в Нета, къде вярни и невярни, къде добри, къде не чак толкова, но Тази е на супер ниво, не че е моя, а защото е изпитана, точна и вярна. Залците са невероятно меки като памук са, направо се топят в устата. Трябва да се опитат и повярвайте ми няма да издържите дори и да сте на диета.

Продукти:

ЗАЛЦИ

 

брашно около килограм

2 пакета суха мая

300 мл. вода

1 ч.ч. кисело мляко

1 с.л. сол

1 с.л. захар

1/2 ч.ч. олио

100 гр. сирене

масло за намазване

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Първо се заемете с маята да се активира, то се получава като я разтворите с част от водата с малко захар и брашно. След като се активира може да я използвате. Пресейте брашното, направете кладенче и сипете водата, киселото мляко, олиото, активираната мая, сол и захар. Объркайте добре и после омесете. Направете хубаво и еластично тесто, след това го покрийте и оставете за 30 минути да почине.

ЗАЛЦИ

След това изберете си тава в която ще печете, намажете с масло и напудрете с брашно. След това късате топчета с големина на орех и подреждате в тава.

ЗАЛЦИ

Намажете с разтопено масло и поръсете сирене. Оставете за втасване около 30 минути, загрейте фурната на 200°С. След това изпечете Залците. Печете докато получите хубав златист загар, ако имате притеснения относно печенето проверете с дървен шиш. Той няма да ви излъже!

ЗАЛЦИ

След като са ходови Залците поръсете с пудра захар. Мммм, толкова са вкусни, че още си мисля за тях. Вкуснооо! Ето и в разчупен вид.

ЗАЛЦИ

Казах ли ви колко бързо свършиха, не остана и трошичка за следващият ден. Няма как, така е с хубавите неща. Ето Залче и за теб.

ЗАЛЦИ

Хубаво и весело е в кухнята. Хапваш, замижаваш и посягаш към следващото залче…

ЗАЛЦИ

Няма по-голямо щастие за мен да виждам как тавата се изпразва. Справила съм се добре, констатирам аз!

ЗАЛЦИ

Добър Апетит и на вас!

ЗАЛЦИ

Коментари