Залци- Милинки точна и вярна рецепта
Има различни видове рецепти в Нета, къде вярни и невярни, къде добри, къде не чак толкова, но Тази е на супер ниво, не че е моя, а защото е изпитана, точна и вярна. Залците са невероятно меки като памук са, направо се топят в устата. Трябва да се опитат и повярвайте ми няма да издържите дори и да сте на диета.
Продукти:
брашно около килограм
2 пакета суха мая
300 мл. вода
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1/2 ч.ч. олио
100 гр. сирене
масло за намазване
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Първо се заемете с маята да се активира, то се получава като я разтворите с част от водата с малко захар и брашно. След като се активира може да я използвате. Пресейте брашното, направете кладенче и сипете водата, киселото мляко, олиото, активираната мая, сол и захар. Объркайте добре и после омесете. Направете хубаво и еластично тесто, след това го покрийте и оставете за 30 минути да почине.
След това изберете си тава в която ще печете, намажете с масло и напудрете с брашно. След това късате топчета с големина на орех и подреждате в тава.
Намажете с разтопено масло и поръсете сирене. Оставете за втасване около 30 минути, загрейте фурната на 200°С. След това изпечете Залците. Печете докато получите хубав златист загар, ако имате притеснения относно печенето проверете с дървен шиш. Той няма да ви излъже!
След като са ходови Залците поръсете с пудра захар. Мммм, толкова са вкусни, че още си мисля за тях. Вкуснооо! Ето и в разчупен вид.
Казах ли ви колко бързо свършиха, не остана и трошичка за следващият ден. Няма как, така е с хубавите неща. Ето Залче и за теб.
Хубаво и весело е в кухнята. Хапваш, замижаваш и посягаш към следващото залче…
Няма по-голямо щастие за мен да виждам как тавата се изпразва. Справила съм се добре, констатирам аз!
Добър Апетит и на вас!
Коментари
Публикуване на коментар