Ореховки

Ореховки- ала Булгарише макарон

Всеки който е опитвал ореховки ще се съгласи с мен, че са невероятно вкусни и съвсем не отстъпват на “Френските макарони”. То и начина на приготвяне е сходен. Тези ореховки се правят с много любов. Получават се като отгоре са с хрупкава коричка, а вътре с нежен пълнеж. Ето казах ли ви, истински ала Булгарише макарон.

Ореховки

 

 

 

Продукти:

 

3 белтъка

250 гр. захар

250 гр. орехи

1 ванилия

сладко от малини

 

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на сняг, като се добавя и захарта (захарта е нормална кристална захар, но от по ситната).

Ореховки

Орехите  да се смелят на ситно, като аз използвах ето от този вид машинки.

Ореховки

Тази машинка си я взех от тук и съм много доволна от нея, защото е много стабилна и също така я ползвам когато меля бисквити. И така след като ги смелих на ситно изглеждат така.

Ореховки

Сега вече добавяме орехите към белтъците и бъркаме с лъжица. Бъркаме докато постигнем хомогенност. После застиламе пергамент в тавата, която сме избрали. Включваме фурната да загрява на 100°С. С помощта на две лъжици оформяме топчета, а може и със шприц с объл накрайник, както ви е по лесно.

Ореховки

След като сте готови, накрая вземете малка чаена лъжица и една чаена чаша вода. Потапяте лъжицата във водата и заглаждате отгоре ореховките. Така стават гладки и с гланц. Такаааа сложете във фурната и изпечете. Печенето продължава до 40-50 минути. Те не се пекът, те направо се сушат :)…

Ореховки

След като се изпекат не бързайте да ги отлепяте, изчакайте 10 минути така ще ви е по-лесно! Така по този начин изпечете всички ореховки. След това ги слепете по двойки с вкусно сладко от малини, а защо не и с Ганаш по ваш избор. Уверявам ви ще останете без дъх…

Ореховки

Ето тази е за мен! Ммммм, вълшебство, страхотни на вкус. Няма как да опиша. Опитайте!

Ореховки

Добър Апетит!

Ореховки

Животът е един голям празник. Така, че да празнуваме усмихнати!!!

Ореховки

Коментари