Шербет баница с Локум

Шербет баница с Локум рецепта от едно време

Рецептата за тази Шербет баница с Локум, взех от една приятелка.  Опитвайки веднъж съм сигурна, че ще искаш отново и отново. Вкусна, сочна и неповторима. Хапваш залък и се топи в устата, няма начин! 🙂

Продукти:

Шербет баница с Локум

500 гр. Точени кори

3 кутийки локум

За плънката:

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

1 ч.ч. олио

За сиропа:

2 ч.ч. захар, 3 ч.ч. вода, 1 ванилия

Начин на приготвяне:

За всяка ролка се използват по два листа. Плънката се прави като се разбият яйцата добре, след това последователно се добавят млякото, захар, олио, бакпулвер и брашно. Бърка се до еднородна смес. Нарежете локума, всяко на четири.

Шербет баница с Локум

Аз използвах обикновен локум, защото той ми е любим, но вие може да пробвате с други видове. И така вземете един лист и го поставете на равна повърхност върху найлон. Намажете с помощта на четка от получената смес и после поставете другият лист отгоре. Намажете отново със сместа, след това от към тясната част на корите направете редичка от локумените парченца.

Шербет баница с Локум

После леко повдигайте найлона, за да започне да се навива.

Шербет баница с Локум

След като се навие до края и се получи хубава ролка, внимателно я принесете в тавата в която ще печете. Така се процедира със всички листи. Сместа е достатъчна за една хубава Шербет баница с Локум.

Шербет баница с Локум

Така подредената баница се маже отгоре с олио и след това се пече в предварително загрята фурна на 180°С. Печете до златисто.

Шербет баница с Локум

След като сте изпекли баницата я оставете хубаво да се охлади, а през това време направете сиропа. Правим топъл сироп като се завира водата и после се добавя захарта и накрая ванилията. Варете 5 минути, после отместете от котлона, нека постои малко и след това полейте Шербет баницата с Локум. Оставете да престои един ден, а после се насладете на нея. Страхотна е, невероятна е, ОПИТАЙТЕ! 🙂

Шербет баница с Локум

Добър Апетит! Иска ли някой сочно парченце?

Шербет баница с Локум

Сега се сещам и за още една сочна баница с орехи. Погледнете и нея ето тук и си изберете. 😉 И до нови срещи, пишете ми коя повече ви харесва!

Шербет баница с Локум

Коментари