Шербет баница с Локум рецепта от едно време
Рецептата за тази Шербет баница с Локум, взех от една приятелка. Опитвайки веднъж съм сигурна, че ще искаш отново и отново. Вкусна, сочна и неповторима. Хапваш залък и се топи в устата, няма начин! 🙂
Продукти:
500 гр. Точени кори
3 кутийки локум
За плънката:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. олио
За сиропа:
2 ч.ч. захар, 3 ч.ч. вода, 1 ванилия
Начин на приготвяне:
За всяка ролка се използват по два листа. Плънката се прави като се разбият яйцата добре, след това последователно се добавят млякото, захар, олио, бакпулвер и брашно. Бърка се до еднородна смес. Нарежете локума, всяко на четири.
Аз използвах обикновен локум, защото той ми е любим, но вие може да пробвате с други видове. И така вземете един лист и го поставете на равна повърхност върху найлон. Намажете с помощта на четка от получената смес и после поставете другият лист отгоре. Намажете отново със сместа, след това от към тясната част на корите направете редичка от локумените парченца.
После леко повдигайте найлона, за да започне да се навива.
След като се навие до края и се получи хубава ролка, внимателно я принесете в тавата в която ще печете. Така се процедира със всички листи. Сместа е достатъчна за една хубава Шербет баница с Локум.
Така подредената баница се маже отгоре с олио и след това се пече в предварително загрята фурна на 180°С. Печете до златисто.
След като сте изпекли баницата я оставете хубаво да се охлади, а през това време направете сиропа. Правим топъл сироп като се завира водата и после се добавя захарта и накрая ванилията. Варете 5 минути, после отместете от котлона, нека постои малко и след това полейте Шербет баницата с Локум. Оставете да престои един ден, а после се насладете на нея. Страхотна е, невероятна е, ОПИТАЙТЕ! 🙂
Добър Апетит! Иска ли някой сочно парченце?
Сега се сещам и за още една сочна баница с орехи. Погледнете и нея ето тук и си изберете. 😉 И до нови срещи, пишете ми коя повече ви харесва!
Коментари
Публикуване на коментар