Домашно Руло със сладко от Ягоди

Домашно Руло със сладко от Ягоди, вкусна изненада

Днес ще ви предложа едно много вкусно руло с пресни ягоди. Ягодите са ми подарък от една мила съседка, която ги има в изобилие в градината си. Както се казва съвсем натурално без консерванти. Сладкото се получи уникално, вкусно и много ароматно. След като го приготвих, го използвах за пълнеж на домашното руло. Е, кой ще устои на това изкушение? Ето и рецептата:

Продукти:

https://www.hubava-jena.com/2015/05/18/%D1%80%D1%83%D0%BB%D0%BE-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B4/5 яйца

15  с.л. захар

15 с.л. брашно

1 бакпулвер

1 ванилия

за сладкото:

300 гр. ягоди

200 гр. захар

Начин на приготвяне:

Първо започвам със сладкото като изчиствам и измивам ягодите, после добавям захарта и оставям в хладилника за през нощта, хубаво да пуснат сок. На другият ден го заварявам, като не го чакам много да се сгъсти. Така сока леко ще сиропира рулото и ще стане сочно и апетитно.

Ягоди

След като сладкото е готово започваме да приготвяме рулото, като за целта разбиваме хубаво яйцата, след това добавяме захарта. Разбиваме с миксер на средна скорост. Леко добавяме и брашното с бакпулвера и накрая ванилията. Получава се гъста смес. Най-лесно се прави руло, като си приготвите тава покрита с пергамент, така си спестявате риска да залепне блата върху тавата. Погледнете тук за подробности. 

Домашно Руло със сладко от Ягоди

След като сте направили всички процедури е време да намажете от прясното сладко от ягоди, което приготвихте. Страхотно нали? Навийте на руло, поръсете с пудра захар и после му се насладете. Вкусноооо!

Домашно Руло със сладко от Ягоди

Добър Апетит!

Домашно Руло със сладко от Ягоди

Коментари