Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Имам страхотен повод да направя тази кралска торта Торта “Фереро Роше”- FEERRERO ROCHER CAKE

Днес е рожденият ден на сина ми и понеже е любител на шоколада във всичките му форми реших да го изненадам с тази прекрасна торта Торта “Фереро Роше”- FEERRERO ROCHER CAKE, която съм сигурна, че и вие ще харесате. Търсейки подходяща рецепта в нета попаднах и на самата история. Нека ви разкажа малко, за да ви стане по-ясно за какво иде реч.

Всичко започнало от една пекарна. И така преди много, много години в далечна Италия живял мъж на име Пиетро Фереро. Неговият бизнес бил точно това, да твори сладости като Нутела, Фереро, Киндер и др. такива. Той постоянно се борел с трудностите и предизвикателствата на пазара и не само това. веднъж в една голяма жега сред лято след като всичко се превръща разтопена маса, тогава той се сеща, че може да пробва да прави течен шоколад, а брат му Джовани  успешно го продавал. Така се появил течният шоколад Нутела. Пиетро успешно предал своят опит на си Микеле, който ръководи компанията с успех.

Днес групата Фереро включваща марките Фереро, Киндер и Мон Шери имат 22 000 служители по света. Само приходите от продажбите на “Нутела” възлизат на 1,7 млрд. Евро годишно, 11 завода  на “ФЕРЕРО” по света произвеждат по 365 000 тона “Нутела”.

През 80-те години Микеле Фереро създава бонбоните Фереро Роше. Той е набожен католик и се смята, че ги е моделирал по подобие на пещарата Масабиел в Лурд , където ходел всяка година на поклонение. Той дори поставя статуя на Дева Мария от Лурд във всичките си заводи по света.

Фереро Роше

Според компанията бонбоните Фереро Роше не се държат в хладилник и имат трайност от осем месеца. Прекрасни са нали? Лешник потънал в течен шоколад и обвит с хрупкава коричка.

И така нека преминем към рецептата на тази уникално вкусна Торта “Фереро Роше”- FEERRERO ROCHER CAKE. Обещавам, че едно парче от тази торта ще ви пренесе далеч в мечтите.

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Продукти:

за блата:

6 яйца

130 гр. шоколад

130 гр. краве масло

200 гр. захар

1 бакпулвер

1 щипка сол

1 ванилия

130 гр. брашно

за пълнежа:

200 гр. краве масло

200 гр. шоколад

5 с.л. Нутелла

100 гр. лешници

за глазурата:

230 гр. шоколад

230 мл. течна сметана

За гарниране на тортата още 100 гр. лешници

Начин на приготвяне:

Първо изпичаме лешниците и след като се охладят ги натрошаваме. Те са много важен продукта за нашата торта.  След това започваме да правим блата. За целта разделяме белтъците от жълтъците и всяко по отделно се разбива с част от захарта. Не е нужно да биете белтъците до връх.

Пресейте брашното с бакпулвера, солта и ванилията. Така ще се смесят добре. Започнете да разтапяте шоколада на водна баня с маслото. Тук е момента да ви кажа че единият шоколад беше с лешници и се получи страхотен блат. След като се разтопи на водна баня трябва да го охладите. След като се охлади шоколада се добавя към жълтъците при непрекъснато бъркане и после се смесва с белтъците. Бърка се непрестанно и накрая се добавя брашното.

Вече сме готови и можем да преминем към следващата стъпка да изпечем блатовете. Разделете сместа на две равни части. Печете на 180°С с вентилатор до пълно изпичане. След като са готови и се охладят се разделят на две, така получаваме 4 блата.

Сега оставете блатовете в страни и започнете да правите пълнежа. Разбийте маслото с миксер и добавете към него Нутелла, а шоколада разтопете на водна баня. Смесете след като се охлади. Така получавате плътен и хубав крем. Добавете и натрошените лешници. Опитайте от крема! Мммм, вдъхновяващ е! 🙂

Сега започваме да сглобяваме тортата, блат и мажем с полученият крем, после пак блат и така до края.

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

След това приберете в хладилник малко да стегне като през това време правите глазурата. В съд натрошете шоколада и смесете със сметаната. Тази процедура се прави отново на водна баня. Регулирайте котлона така, че да не се стигне до завиране на сметаната. Трябва шоколада бавно да се разтапя. Получава се гъста смес с нея ще покриете тортата. Извадете тортата от хладилника и залейте цялата торта, после гарнирайте с натрошените лешници и накрая отгоре наредете бонбоните Фереро Роше. Те са черешката на тортата. Абсолютен шедьовър! -възкликна сина ми. Надявам се и на вас да се хареса. 😉

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Сега идва момента да духнем свещичките и да му пожелаем нещо хубаво.

Нека усмивка да огрява лицето ти, любовта сърцето ти, а слънцето душата ти! Честит Рожден Ден сине!

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Добър Апетит!

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Този път направих много снимки. ама толкова вдъхновяваща и изкушаваща торта, че направо се унесох. Искам да предам от тази магия и на вас.

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Ето още една снимка от колекцията. Наистина трябва да се опита!

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Хоп, това вече е за мен!

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Благодаря на всички, че четете моите публикации и ги споделяте! Вие сте страхотни!

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Съвет: Преди да нарежете тортата извадете я от хладилника да постои на стайна температура!

Торта "Фереро Роше"- FEERRERO ROCHER CAKE

Коментари