Конфитюр от Кайсии

Има определени сладка, които не пропускам да направя всяка година и това е едно от тях. Използвам го освен на филийка още и като правя някой торти. Искам всяка година да ми е прясно. Хубав жълт наситен цвят, леко киселко и страхотен аромат. Сега ще ви издам и моята тайна за този Конфитюр от Кайсии.

Продукти:

3 кг. зрели кайсии, 2 кг. захар,300 мл. вода, 1 к.л. лимонтозу и карамфил

Конфитюр от Кайсии

Начин на приготвяне:

Осигурете си добри и качествени кайсии от познат производител. Важен е източника.

Конфитюр от Кайсии

Измивам кайсиите, отстранявам костилките. След това нарязвам плодовете на лентички и поръсвам със захар. Прибирам в хладилник за една нощ. На другият ден започвам да варя като следя гъстота.

Конфитюр от Кайсии

След като видя, че цвета се променя, консистенцията вече на подобава конфитюр, свалям от огъня и оставям да се охлади. След това го прибирам отново в хладилника за една нощ. На следващият ден продължете с варенето на слаб огън. Кайсиите са почети разпаднати, не остават с тази едрина. Подгответе си буркани, чисти и подсушени. Гъстотата на конфитюра контролирам като капвам върху порцеланова чиния.Лимонтозуто винаги слагам накрая и разбърквам добре за да се усвои. И когато е готово разсипвам в бурканите докато е още топло. Отгоре слагам един карамфил и затварям. Някой предпочитат да сложат стрък индрише. Е изберете си вариант и пробвайте!

Конфитюр от Кайсии

Ако затваряте в обикновени буркани, след като напълните с Конфитюра от Кайсии, затворете капачката и обърнете буркана така да се охлади. Така ще се вакуумира за дълго време.

Конфитюр от Кайсии

Добър Апетит и побързайте, че кайсиите са на привършване! Очаквайте следващите ми изненади с изпитани рецепти!

бели лалета

Коментари