Плодова Торта

Тази Плодова Торта, никъде не съм я виждала до момента. Тя е плод на моите фантазии -свежа и богата на плодове. Направих я по повод завръщането на моята дъщеря. Ей така да отпразнуваме. Радвам се, че се получи добре, но най-много се зарадвах, че и тя я хареса. Тази торта ми отне точно 2 часа и 15 минути да я направя. Не много време, но затова пък ще и се насладим и по-бързо.

Плодова Торта

Продукти:

за блата: 4 яйца, 150 гр. захар, 40 мл. олио, 130 гр. брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия

за крема: 500 мл. течна сметана, 1ч.ч. захар, 3 с.л. желатин

плодове: 600 гр. различни плодове- праскови, боровинки, малини и киви

Сладко от малини за мазане на двата блата!

Начин на приготвяне Плодова Торта:

Започваме да си приготвяме блата. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме олиото, бакпулвера и брашното с ванилията. Разбъркайте до хомогенна смес. Загрейте фурната предварително и тогава печете. Аз избрах форма с 22 см. в диаметър. Печете блата на 180°С до пълно изпичане. След като е готов оставете да се охлади и след това разделете на две части.

Плодова Торта

След това започнете да приготвяте крема, като разбийте сметаната със захарта на пухкав сняг, не прекалявайте с бъркането. Разтворете желатина с 3 с.л. вода и после го сложете на водна баня да се разтаи напълно, но без да завира. След като е готов желатина се добавя на тънка струйка към сметаната и едновременно с това се бърка  Пригответе  плодовете, отделете  част от тях за да украсите отгоре. Отделете и част от крема преди да сложете плодовете – Това ще ви трябва да омажете цялата торта.

Плодова Торта

Боровинките и малините ги оставям цели, а прасковите и кивито ги нарязвам. След това ги добавям към крема и разбърквам.

Сега идва ред да започнем да сглобяваме тортата.

Поставяме първият блат и мажем с малиновото сладко, след това слагаме Целият пълнеж от сметана и плодове. После редим вторият блат и пак мажем със сладкото от малини. Притискаме добре хубаво да си легне и да се изравни навсякъде. След това омазваме с отделената сметана. Украсете по ваш избор. Аз моята я направих отгоре да прилича на огромен слънчоглед.

Плодова Торта

Приберете в хладилник да стегне за 4 часа и после режете и хапнете.

Плодова Торта

Нищо сложно по нейното изпълнение, но е невероятно вкусна. И понеже дъщеря ми е надалеч и винаги на рожденният си ден не е при нас, за това реших да я изненадам именно с торта. И така, с нейна помощ се получи и този прекрасен резултат.

Thank You CardКогато нарежете Плодовата торта ще се зарадвате на хубава текстура съчетана с пресни плодове. Комбинацията е  просто невероятна!

Плодова Торта

Пожелавам ви Добър Апетит! Очаквайте изненадващи публикации с добри и изпитани рецепти.

Плодова Торта

Мила ми дъще, преследвай мечтите си защото те дават една необяснима сила в живота! Сила, която те кара да продължаваш напред и да покоряваш все по големи върхове в живота! Бъди ми жива и здрава! И знай, хубавото тепърва предстои! 🙂

рози

Коментари