Френски макарон Роза

Странни сладости са тези Френски макарон Роза- Français macaron Rose. За първи път ми се получиха, като този път ми е четвърти по ред. Ужас, но успях и от грешките си, се поучих. Сега вече знам какво е необходимо да се направи за един перфектен Макарон. Пробвайте и вие да си направите у дома, няма как да знаете за вкуса на тези чудновати сладки. Друго си е, когато са направени от вашите ръце. Вкусни и изящни галещи небцето и сетивата. Няма как да ги опиша… Следвайте внимателно стъпките и ще успеете!

Френски макарон Роза

Продукти:

90 гр. белтъци, щипка сол, 40 гр. захар, 200 гр. пурда захар, 110 гр. бадемово брашно, капки от розова вода и червена боя на прах

за ганаша:

100 гр. бял шоколад, 100 мл. сметана, червена боя и розова вода няколко капки.

Начин на приготвяне Френски макарон Роза

За целта се използвах стар белтък от три яйца, но задължително изтеглени. Искам дебело да подчертая че тук при Френските макарони се работи с точност, така че моля ви използвайте везна. Отделих белтъците, изтеглих ги и покрих съда със стреч. Така престояха два дни. На третият ден чак започнах да правя моите Френски макарони Роза.  Разбивайте белтъците в метална купа за по-добър резултат! Добавете щипка сол и продължете да разбивате на бавна скорост, докато хубаво се запени, и се надигне леко от балончета, тогава добавете захарта на два пъти. Сега увеличете скоростта и когато започне да става на леки връхчета спрете да разбивате. Много е важно също, съдовете да са абсолютно чисти и добре подсушени.

Френски макарон Роза

От бадемовото брашно вземам малко по-голямо количество и започвам да пресявам, след това си изтеглям от пресятото колкото ми е необходимо. С пудрата захар процедирам както с бадемовото брашно- пресявам и изтеглям. Работим изключително точно и прецизно! След това смесваме пудрата захар с бадемовото брашно и объркваме добре.

Френски макарон Роза

След като направите и тази стъпка преминаваме към смесване на двете смеси. Вземаме силиконова шпатула и започваме да добавяме към белтъците. Сипваме и хубаво разбъркваме, леко завъртаме към самите стени на съда. В YouTube има много клипчета, които могат да са ви от полза за тази техника. Бадемовото брашно с пудрата захар го добавям на три пъти. Разбъркайте до пълно усвояване. После капнете от розовата вода и червената боя. Получава се хубава еластична смес. Като загребете от сместа с лъжица и обърнете надолу- сместа трябва да пада равномерно, не на парцали.

Френски макарон Роза

Така вече имаме готова смес за Френски макарон Роза. Защо избрах Роза ли? Ами да, това е любимото ми цвете, а розовата вода е изключително полезна както за консумиране така и за разкрасяване. Готовата смес пълним в пош с кръгъл накрайник. Избираме си тава в която ще печем. Покриваме с пергаментова хартия. Предварително си разчертайте кръгчета с размер 2,5-3 см в диаметър, като оставяте разстояние от два см. между всяка.

Френски макарон Роза

След като направите и това, започнете да шприцовате.

Френски макарон Роза

Подготовка за Френски макарон Роза

След като приключите и с това, хванете тавата, вдигнете на разстояние и пуснете. Това се прави три пъти за да излезе въздуха от макароните. Сега вече ги оставете на страна и изчакайте 40-50 минути да хванат хубава коричка. Това се проверява със сух пръст. Пипнете леко отгоре без да натискане, така не трябва да полепва нищо по пръста ви. Това значи, че са готови за изпичане. Пекат се в предварително затоплена фурна на 150°С за около 16-17 минути.

Френски макарон Роза

След като ги извадите от фурната не бързайте, изчакайте хубаво да се охладят. Тогава най-лесно се отделят от хартията.

Френски макарон Роза

После идва ред да си направите ганаша. Затоплете сметаната, но без да завира. Начупете шоколада и после залейте с горещата сметана. Започнете да бъркате, докато шоколада се разтопи, сложете оцветителя и ароматната розова вода. Уникален аромат и много добра комбинация. Хубаво объркайте до еднородна смес, като  се охлади приберете в хладилник да започне да стяга. През 20 минути проверявайте състоянието на ганаша, като стане достатъчно гъст, напълнете в пош за да сте готови за следващата стъпка.

Слепване на Френски макарон Роза

Френски макарон Роза

Подредете макароните по двойки с еднаква големина. После вземате едната черупка шприцовате от ганаша и слепвате с втората черупка за да получите това изящество.

Френски макарон Роза

Красиви са нали? И не само красиви, вкусни и повярвайте ми не са за изпускане! След като ги приготвите напълно, подредете в кутия с капак и съхранете за едно денонощие, нека престоят, така ще са още по-хубави.

Френски макарон Роза

Дано не съм ви отегчила с дългите си обяснения, но това го правя само с една цел. Иска ми се, вие да успеете от първият път да ги направите тези  Френски макарон Роза. Казвам ви, ще съм изключително щастлива.

Френски макарон Роза

Този път направих много снимки. Снимах и се любувах на тях…  🙂

Френски макарон Роза

Добър Апетит!  

Френски макарон Роза

Отново и отново ви Благодаря! Тези са за вас от цялото ми сърце и много любов!

Френски макарон Роза

Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си!

                                                                                                   Елеонор РузвелтФренски макарон Роза

Коментари