Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота

Това е едно мое творение, което искам горещо да ви препоръчам- Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота. Уверявам ви, такъв вариант на кекс още не сте пробвали. Подходящ е за закуска, сутрешно кафе или просто да заситите глада си. Комбинацията е много приятна на вкус. Този Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота приготвих преди да тръгнем за нашета почивка и затова снимките са по обрани, но нека това не ви заблуждава защото вкусът за сметка на това е доста богат.

Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота

Продукти:

  1. За пълнежа от грис и Рикота- 225 мл. прясно мляко, 100 гр. захар, 1 щипка сол, 75 гр. грис, 250 гр. Рикота, 1 яйце, 1 ванилия и лимонова кора от 1/2 лимон
  2. За кексовото тесто-  3 яйца, 180 гр. брашно, 170 гр. захар, 150 гр. масло, 100 гр. черен шоколад, 2 с.л. какао, 50 мл. прясно мляко, 1 ванилия, 1/2 бакпулвер и щипка сол

Начин на приготвяне:

Първо започнете с приготвяне на пълнежа защото ще му трябва време да изстине!

В съд затоплете млякото, добавете захарта за да се стопи напълно. Малко преди да заври добавете гриса и щипка сол. Бъркайте непрестанно докато се сгъсти. Трябва лъжицата да прави следа по дъното, но внимавайте да не загори. Работете при нормална температура на котлона.

Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота

В друг съд разбийте яйцето с миксер и към него добавете Рикота. После да не забравите ванилията и настърганата лимонова кора. Бъркайте да се получи хубав крем. След като гриса се охлади смесете ги. Така по този начин получавате първата смес. Или както вече разбрахте това е пълнежа. Покрийте със стреч и оставете настрани за да се охлади напълно.

Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота

Преминаваме към приготвянето на шоколадовата смес.

За целта разбиваме хубаво яйцата със захарта. Добавяме прясното мляко и какао, като бъркаме непрестанно. Шоколада и маслото разтопете на водна баня. Изчакайте да се охлади. И после го добавете бъркайки. И накрая добавете сухите съставки пресятото брашно с бакпулвера, ванилията и солта.

Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота

Включете фурната предварително да загрее на 180°С. После изберете си форма, ако е необходимо, намажете формата с масло и напудрете с брашно- за по лесно отделяне на кекса.

Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота

Сипете част от шоколадовата смес и в средата разпределете грисовата смес и отгоре сипете другата част от шоколадовата смес. И след като се изпече ще получите този невероятен и вкусен Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота. Насладете му се! 🙂

Шоколадов Кекс с пълнеж от Грис и Рикота

Добър Апетит! И понеже бързахме да тръгваме, набързо сложих в една кутийка да имаме за из път.

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Слънчево и усмихнато лято на всички!

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Слънчево и усмихнато лято на всички!

Коментари