Сладко от Пъпеш

Опитвала съм най-различни видове сладка, но такова Сладко от Пъпеш, не бях и чувала. Благодаря на г-жа Марчева за рецептата и точните напътствия за да стигна до крайният резултат. Който все още има съмнения, нека да опита! Това сладко не е да го мажеш на филии, то е по-специално. Взема се на малки хапки, мисля, че добре ще се върже с чаша аперитив в късния следобед.

Сладко от Пъпеш

Продукти:

800 мл. вода, 1 кг. захар, 1,500 кг. пъпеш, лимонтозу на върха на ч.л. 20 мл. Ром, 10 бр. червена сушена боровинка.

Начин на приготвяне:

Нарежете пъпеша на резенчета. Сложете водата в съд на котлон да заври.

Сладко от Пъпеш

След като водата заври добавете захарта. Варете докато съдържанието стане на половина, след това добавете и нарязаният пъпеш. Варете и бъркайте докато получите желаната гъстота на сладкото. След това сложете червените боровинки, рома и лимонтозуто. Още пет минути и после оттеглете от котлона.

Сладко от Пъпеш

Сладкото от пъпеш се сипва още докато е горещо в подсушени бурканчета и веднага се затварят. След това се обръщат с капачката надолу за да се вакуумират. А, може да сипете в чинийка да изчакате да се охлади и да се почерпите със сладко и чаша питие. Искам да ви дам още една идея за пъпеш. То е като пъпешова салата, доста загадъчна по вкус, но се приготвя за пет минути.

Салата от Пъпеш

Нарежете пъпеша на резенчета посипете с пудра захар, а може и с пресен мед. После отгоре поръсете черен пипер и сурови филирани бадеми. Супер нали, Леко пикантно, но уверявам ви- Супер е! След толкова вкусотии ще ви кажа Наздраве и Добър Апетит!

Сладко от Пъпеш

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук .

И групата за Кулинарни идеи. До нови срещи!

рози

 

Коментари