Още едно предизвикателство за разпускане в летните жеги. Ванилова Панакота с цели Малини може да похапвате вместо сладолед. Ефекта от насладата ще е същата. Един наистина омайващ десерт. Върховно съчетание от вкусове.
Продукти:
250 мл. течна сметана, 100 гр. бял шоколад, 50 гр. захар, 10 гр. желатин, 1 ванилия, 250 гр. кисело мляко
150 гр. Малини
Начин на приготвяне:
- Накиснете желатина с 3 с.л. вода, след което продължете на водна баня хубаво да се втечни (но без да завира)
- В друг съд разбъркайте киселото мляко със захарта.
- Сложете сметаната в касерола на котлона и затоплете, после отместете и добавете натрошеният шоколад. Бъркайте до пълното му разтапяне.
- Към тази смес добавете желатина. Разбъркайте до еднородна смес. Прибавете киселото мляко и ванилията.
- След като почти се охлади се добавят измитите и подсушени малини.
- В чаши разпределете цялата смес, която сте получили.
- Приберете в хладилник да стегне.
- След това преди да поднесете украсете с малини и мента.
Желая Ви добър Апетит!
Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи. До нови срещи! Слънчево и усмихнато лято на всички!
Коментари
Публикуване на коментар