Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

Това Хавайско Ризото ще ви отнеме не повече от 10 минути. Много често в забързаното ежедневие ни се налага да посегнем към замразените храни. Точно това ще направя и аз сега, но този път ще ви разкажа, как аз си правя Хавайско Ризото. Много вкусно се получава.

Продукти:

1 пакет Хавайско Ризото, сол на вкус, 1 ч.ч. зеленчуков бульон, 3 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 9 с.л. Мариновани губи,1/2 жълт лук, По желание може да добавите още грах и царевица

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

Начин на приготвяне:

Извадете Хавайското Ризото да се отпусне за 10 минути.

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

Накълцайте на ситно жълтият лук.

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

В уок сложете зехтина и започнете да пържите. Пържете докато лукът станe прозрачен, след това добавете Хавайското ризото и разбъркайте. Тук е момента, ако искате да добавите още царевица, грах и гъби.

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

После добавете виното и след като се абсорбира от ориза добавете бульона. Разбъркайте добре, опитайте ако е необходимо добавете сол. След катo течността се абсорбира напълно, отместете уока встрани.

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

Разпределете на порции като отгоре добавите гъби. Изстискайте резен лимон върху тях и накрая поръсете накълцан копър.

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

Добър Апетит!

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

Очаквайте още изненади от мен! Също така може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Слънчево и усмихнато лято на всички!

рози

Коментари