В този ден искам да пробвам нещо по-различно по вкус. Омръзнаха ми пържените тиквички и ето, че ми блесна една идея. Точно сега искам и с вас да споделя. Хубави “Хрупкави кюфтенца от Тиквички с Кашкавал”, трябва само да опитате от тях.
Продукти:
2 средно големи Тиквички, 100 гр. кашкавал, 1 яйце, сол на вкус, мазнина за пържене, Копър, 1 филийка хляб, царевично брашно.
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките на ренде, поръсете с щипка сол. Объркайте и оставете да започнат да се отцеждат. През това време накълцайте Копъра на ситно. Накиснете филийката хляб във вода.
Вземайте от тиквичките изцедете с ръце- хубаво. После добавете настърганият кашкавал, яйцето, хляба, копъра и солта. Омесете добре.
След това оформете кюфтенца и оваляйте хубаво в царевично брашно. Загрейте мазнината. После изпържете до златисто от двете страни.
След като са готови извадете върху кухненска хартия. Така ще се обере излишната мазнина. А кюфтенцата остават все така хрупкави. Аз ги предложих с чеснов сос, мисля, че добре си паснаха. Може и вие да пробвате така. Ако обичате пармезан може да добавите малко, така ще засилите аромата и вкуса. Експериментирайте!
Добър Апетит!
Очаквайте и следващите изненади от мен! Също така може да посетите моята страница във Facebook от тук. И групата за Кулинарни идеи. До нови срещи! Слънчево и усмихнато лято на всички!
Коментари
Публикуване на коментар