Днес съм тотално с есенно настроение. Докато седях в дневната с книга в ръка ме озари идеята за хубав и Уханен сладкиш с Ябълки, орехи и канела. Толкова ясно беше в ума ми, че ми се преиска едно парче. Представих си го как трябва да изглежда и колко уханен трябва да е моят сладкиш. Набързо станах проверих с какво разполагам и се захванах за работа. Пренесете този аромат във вашата кухня, Ооооо неустоим е! Сега като вече пиша рецептата и той е готов ми се иска да си хапна още едно парченце. Ама, че работа! Но, хайде да напиша рецептата и вие да опитате.
Продукти:
3- 4 ябълки, 2-3 с.л. лимонов сок, 150 гр. меко краве масло, 130 гр. пудра захар, 1 ванилия, 3 яйца, 1 ч.ч. едро смлени орехи, 150 гр. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол, 1/2 ч.л. канела, Захар кристална за поръсване и пудра захар за накрая след като вече изпечете.
Начин на приготвяне:
Първо започнете с ябълките, обелете и почистете от семките. Една част се нарязват на кубчета с количество необходимо 2 ч.ч., а другите ябълки се нарязват на резени. След като сте ги нарязали изцедете пресен лимон върху тях и периодично разбърквайте. Натрошете орехите на едро.
Разбийте маслото с пудрата захар на хубав крем, след това добавяйте яйцата едно по едно. сложете ванилията и щипка сол. Пресейте брашното с бакпулвера и после го добавете към сместа. Накрая сложете орехите и канелата, а ябълките на кубчета изплакнете от лимона и после ги напудрете с брашно. Така направени ги добавете към сместа.
Подгответе си формата в която ще печете като я омзните с масло и поръсите леко с брашно. След това сипете готовата смес в нея. Накрая подредете ябълките отгоре и поръсете с кристална захар. Хубаво е фурната да е предварително загрята на 170°С след това печем.
След като сладкиша е готов извадете от фурната, после изчакайте малко и поръсете с пудра захар. И вече нямах търпение да отрежа и първото парче.
Вкусен и ароматен, горещо ви го препоръчвам да го опитате. Страшен вкус! Направих си чай.
Прекрасен ден от мен и да ви е сладко! Добър Апетит!
А ето го и чаят, идеалното допълнение.
Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи. До нови срещи! Интересното те първа предстои…
Коментари
Публикуване на коментар