Яйца по Флорентински

Един вкусен и богат омлет. Яйца, гъби, пармезан… По добре да ви напиша рецептата и сами да опитате. Тези Яйца по Флорентински, са направени така както ги виждам аз, направени изцяло по мой вкус. Но щом като се ометоха без забележка, значи съм се справила добре. Препоръчвам ви да ги опитате.

Продукти:

6 яйца, 1 с.л. прясно мляко, 3 с.л. зехтин, 1 с.л. ситно нарязан лук, 1 скилидка смлян чесън, 1/2 ч.ч. мариновани печурки (нарязани), 1/2 ч.ч. бланширан и ситно нарязан спанак, 4 бр. чери домати, 2 с.л. настъргана моцарела, 2 с.л. настърган пармезан, сол и черен пипер на вкус.

Яйца по Флорентински

Начин на приготвяне:

Съветвам ви да си приготвите всичко, за да ви е удобно и после да не губите време. Подредете си всичко да е пред вас в отделни купички. Разбийте яйцата много добре и добавете млякото. Запържете лука с чесъна и когато омекне се добавят гъбите, спанака и черито. Посолете и разбъркайте около 3 минути. След това добавете яйцата, моцарелата и пармезана. Отместете тигана и разбъркайте добре. Поръсете с черен пипер. Върнете за една минута на котлона като бъркате.

Яйца по Флорентински

Време е да изпечем

После тази смес прехвърлете в намазнена с масло тавичка. Сложете във фурна и запечете от двете страни, като придобие приятен златист цвят извадете от фурната. Печете на 200°С за около 15 минути. След като е готово изчакайте пет минути и после нарежете и сервирайте.

Яйца по Флорентински

Хубавото на тези Яйца по Флорентински, че могат да се предложат и като предястие, но това вие ще си решите. В случая за мен, беше основно ястие.  Добър Апетит и на вас!

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Интересното те първа предстои… Може и награди да има, затова ще трябва да помисля, а вие усърдно да следите блога ми!

Яйца по Флорентински

Коментари