Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Наскоро имахме рожденик и по този повод направих тази торта. Неговото условие беше- Искам тази торта да е различна от другите с нежен насищащ крем, сочни блатове, орехи и карамел и лека загадка на шоколад. Мислех, мислех в съзнанието ми беше пълна бъркотия. Постепенно взе да ми се избистря, представих си я и си казах Да това е, неговата Торта с Крокан и Шоколадова дантела. Със сигурност ще се хареса и на вас, моите читатели. А, защо не и да си я направите. Рождените дни са за празнуване, а без торта не може, Нали?

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Продукти:

за блатовете:

6 яйца, 6 с.л. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 ванилия /или есенция по ваш вкус/

1 бр. готово руло 7 Days- нарежете на тънки парчета, поставя се между първият и вторият блат.

за Маслен крем:

110 гр. краве масло, 1 ванилия, 2 с.л. кондензирано мляко, 300 гр. пудра захар, 100 гр. сирене крема- Този крем използвам за пълнеж между първият и вторият блат. Само там!

за Сметанов крем:

300 мл. течна сметана, 5 с.л. захар, 1 ванилия- Този крем е за пълнеж между вторият и третият блат и за омазване на цялата торта.

Нужно е още: орехов крокан, криспита за украса и 50 гр. черен шоколад за шоколадовата дантела. За сиропиране на блатовете използвах 1 ч.ч. прясно мляко с 3 с.л. захар.

Ох, дано не съм пропуснала нещо! Ако, има нещо неясно или сте я харесали оставете коментар под публикацията. Ще отговоря на всички. А, сега да действаме…

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Начин на приготвяне:

Започвам първо с приготвянето на пандишпановите блатове.

Уверете се, че яйцата са пресни и годни за консумация. После разделете жълтъци от белтъци. Докато правите сместа включете фурната да загрява на 200°С. За пандишпановият блат най-добре е да използвате горен и долен реотан. Така ще получите по-въздушни и хубави блатове. Жълтъците се разбиват с част от захарта, а белтъците с останалата захар- до хубав сняг! Към разбитите жълтъци добавете белтъците. Разбъркайте с лъжица, после добавете пресятото брашно и ванилия. Не бъркайте много, само трябва да се хомогенезира. Полученото тесто се разстила във форма с диаметър 25-26 см. На дъното на формата сложете пергамент, след изпичане по-лесно да отделите. Печете около 30 минути. След като е готов блата изчакайте да се охлади и тогава разделете на три.

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Следваща важна стъпка е да направите масленият крем.

Разбийте маслото с крем сиренето и захарта с помощта на миксер. Добавете и ванилията. Трябва да получите хубав гладък крем.  По-късно, ако този крем ви хареса може да го ползвате и за други цели.

Всеки знае да си направи сметанов крем!

Разбивам сметаната със захар. Това обикновено го правя с помощта на миксер. Добавете и ванилията. Разбийте до гъста смес.

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Отделете малко време и за прясното мляко със захар с което ще сиропирате блатовете. Когато сиропирате не прекалявайте с това! Нека като построявате вашата Торта с Крокан и Шоколадова дантела, да има стабилност! 🙂

Сглобяване на тортата

Изберете подходящо плато за случая, поставете първият блат. Сиропирайте и намажете с маслен крем, после наредете резените от рулото и отгоре пак от масленият крем хубаво да се заравни.

После сложете вторият блат, пак сиропирайте с млякото, но тук вече сложете сметановият крем и поръсете с ореховият крокан.

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

След това сложете и третият блат, сиропирайте. Изчакайте малко и продължете. Намажете със сметановият крем отгоре и в страни. В страни сложете орехов крокан.

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Идва ред и на шоколадовото криспи. С него украсете в края на тортата.

 Шоколадово Криспи

В този вид както е тортата е почети завършена. Остава да направим шоколадовата дантела. За сега ви препоръчвам да приберете тортата в хладилник.

Да продължим с Шоколадовата Дантела

Разтопете на водна баня черният шоколад, след като е готов, отстранете от котлона. Вземете бял лист и на него нарисувайте три цветя с различна големина. После на пергамен ги прекопирайте ето така.

 Шоколадова дантела

После с дървена клечка топете в шоколада и рисувайте върху орнамента цвете, който приготвихте. Важно е след като го направите да го приберете във фризера за да стегне. После по-лесно ще го отделите от пергамента.

Шоколадова дантела

Когато сте готови вече може да декорирате и шоколадовата дантела. Да завършите тортата, точно по ваш вкус, като на вас ви харесва. Ето я в цялата и красота.

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

След като е готова приберете в хладилник хубаво да стегне и желаният момент я извадете. На рожденниците желая много късмет и здраве. Ето и в разрез…

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Изключително нежна, сочна и много вкусна.

Добър Апетит!

Торта с Крокан и Шоколадова дантела

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Слънчево и усмихнато лято на всички!

Рози

Коментари