Неделен Кекс

Това е един много лесен кекс. Винаги може да си го приготвите и да си го подарите със сутрешното кафе. Колко е хубаво сутрин да те събудят с парченце кекс и топло кафе! Хубавият аромат, който идва от кухнята и се разнася навсякъде ще те принуди да станеш. Обичам тази топлина и този аромат на ванилия. Тази сутрин реших да го направя и поднесох с кафе.  Хубав Неделен Кекс, поръсен само с пудра захар. Пак ще си спечелите овациите.

Неделен Кек

Продукти:

5 яйца, 16 с.л. захар, 5 с.л. олио, 5 с.л. хладка вода, 1 с.л. течна ванилия, 16 с.л. брашно, 1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

Яйцата трябва да са със стайна температура и включете фурната да загрява на 180°С.

Неделен Кек

Разбийте яйцата със захарта докато побелеят. След това добавете олиото, водата и ванилията. Разбъркайте отново. Пресейте брашното с бакпулвера и него добавете. Бъркайте докато се получи еднородна смес.

Неделен Кекс

Този кекс го пека в правоъгълна форма, като я намазвам с масло и напудрям с брашно. Така никога не ми залепва.  Пека около 30 минути, проверете с дървена клечка преди да го извадите. След като е готов изчакайте малко да се охлади и тогава го извадете от формата. След това нарежете както ви харесва.

Неделен Кекс

Няма по-хубаво от домашният уют. Да ви е сладко!

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Интересното те първа предстои…

Неделен Кекс

Коментари