Обичам карамел във всичките му форми и варианти. Преди време правих Шербет баница с локум, която се получи много добре- сочна, пръстите да си оближеш. Така, че тази баница се прави по подобен начин с малки изменения. Точно по мой вкус, супер е!
Продукти:
400 гр. кори за баница фини
За намазване на корите:
2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1 ч.ч. олио
За плънката:
1 л. прясно мляко, 2 пакета Пудинг Карамел на Dr. Oetker, 10 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Първо е хубаво да направите плънката, като за целта спазвате точното описание на опаковката на пудинга, общо взето както се прави нишесте. С част от млякото докато е още хладко се смесва с пудинга. В друг съд затоплете млякото и разтворете в него захарта. След като млякото заври добавете сместа с пудинга. Разбърквайте добре и след като се сгъсти отместете от огъня. Оставете на страна да се охлади напълно. Покрийте съда със стреч.
След това започнете да правите сместа за гарнирането на корите. Разбиват се яйцата със захарта, после добавете олиото. Бъркайте с миксер. След това добавете киселото мляко и накрая бакпулвера с брашното. Да се получи хубава гладка смес. Започваме да сглобяваме Крем Пита с Карамелен вкус, едва когато пудинга е охладен напълно!
Изчакали сме достатъчно и започваме да подреждаме листите, като те се делят на две части, пудинга да остане в средата. Застелете тавата с пергамент и сложете първият лист. После с четка вземайте от яйчената смес и мажете обилно. И така кора след кора.
На средата сипете вече охладеният пудинг Карамел и продължете, като налагате отгоре и другата част от корите. Застила се кора и отново се маже с яйчената смес. Така до края. Останалата яйчена смес разстелете най-отгоре. Така подредена Крем Питата с Карамелен вкус е готова за печене. Печете на 180°С за около 30-40 минути, хубаво да се зачерви отгоре.
След като е готова извадете от фурната. Вземете памучна кърпа, намокрете я с вода, после хубаво я изцедете и покрийте Крем Питата. Така да стои до пълното и охлаждане. След това вече поръсете с пудра захар и може да нарежете. Аз обикновено режа на квадрати.
Ако не обичате Карамел може да пробвате с Ванилия пудинг. А аз ще се насладя на варианта с Карамел. Вкуснооо. Добър Апетит! Да ви е сладко! Струва си да се опита.
Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи. До нови срещи! Интересното те първа предстои…
Коментари
Публикуване на коментар