Крем Пита с Карамелен вкус

Обичам карамел във всичките му форми и варианти. Преди време правих Шербет баница с локум, която се получи много добре- сочна, пръстите да си оближеш. Така, че тази баница се прави по подобен начин с малки изменения. Точно по мой вкус, супер е!

Крем Пита с Карамелен вкус

Продукти:

400 гр. кори за баница фини

За намазване на корите:

2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1 ч.ч. олио

За плънката:

1 л. прясно мляко, 2 пакета Пудинг Карамел на Dr. Oetker, 10 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Първо е хубаво да направите плънката, като за целта спазвате точното описание на опаковката на пудинга, общо взето както се прави нишесте. С част от млякото докато е още хладко се смесва с пудинга. В друг съд затоплете млякото и разтворете в него захарта. След като млякото заври добавете сместа с пудинга. Разбърквайте добре и след като се сгъсти отместете от огъня. Оставете на страна да се охлади напълно. Покрийте съда със стреч.

Крем Пита с Карамелен вкус

След това започнете да правите сместа за гарнирането на корите. Разбиват се яйцата със захарта, после добавете олиото. Бъркайте с миксер. След това добавете киселото мляко и накрая бакпулвера с брашното. Да се получи хубава гладка смес. Започваме да сглобяваме Крем Пита с Карамелен вкус, едва когато пудинга е охладен напълно!

Крем Пита с Карамелен вкус

Изчакали сме достатъчно и започваме да подреждаме листите, като те се делят на две части, пудинга да остане в средата. Застелете тавата с пергамент и сложете първият лист. После с четка вземайте от яйчената смес и мажете обилно. И така кора след кора.

Крем Пита с Карамелен вкус

На средата сипете вече охладеният пудинг Карамел и продължете, като налагате отгоре и другата част от корите. Застила се кора и отново се маже с яйчената смес. Така до края. Останалата яйчена смес разстелете най-отгоре. Така подредена Крем Питата с Карамелен вкус е готова за печене.  Печете на 180°С за около 30-40 минути, хубаво да се зачерви отгоре.

Крем Пита с Карамелен вкус

След като е готова извадете от фурната. Вземете памучна кърпа, намокрете я с вода, после хубаво я изцедете и покрийте Крем Питата. Така да стои до пълното и охлаждане. След това вече поръсете с пудра захар и може да нарежете. Аз обикновено режа на квадрати.

Крем Пита с Карамелен вкус

Ако не обичате Карамел може да пробвате с Ванилия пудинг. А аз ще се насладя на варианта с Карамел. Вкуснооо. Добър Апетит! Да ви е сладко! Струва си да се опита.

Крем Пита с Карамелен вкус

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Интересното те първа предстои…

Крем Пита с Карамелен вкус

Коментари