Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела

Един много лесен летен вариант за гозба. В разгара на чушките и от всякъде ухае на нещо приготвено с тях. Този път обаче вместо да ги пълня с кайма реших да е по този начин, за да е по-различно. От фурната ухаеше вкусно. Децата през пет минути ме питаха- Готово ли е вече? Идилията беше пълна. А сега да не ви измъчвам повече ще ви дам и рецептата. Така може да изненадате вашето семейство или ваши гости с Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела.

Продукти:

6 големи чушки, 1 ч.ч. Кус- Кус, 1/4 ч.ч. Моцарела, 1 ч.ч. зеленчуков бульон, 200 гр. изпечено пилешко филе, 3 с.л. доматена паста, босилек за аромат,2 с.л. зехтин, кашакавал настърган за отгоре

Начин на приготвяне:

В съд с вода сложете на котлон, когато заври добавете Кус куса. Варете три минути и после отцедете от водата. Към Кус кускуса добавете 3/4 от зеленчуковия бульон, 1 с.л. зехтин, доматената паста, нарязаното пилешко филе, нарязаната Моцарела и босилек.

Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела

Объркайте получената смес. Тя ще бъде за пълнеж на чушките. После нарежете чушките по дължина и ги почистете от семената. Получените гондолки напълнете с плънката и поръсете отгоре с настъргания кашкавал.

Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела

В тава или плаке сложете 1 с.л. зехтин и остатъка от бульона. После подредете чушките и сложете във предварително загрята фурна на 180°С за около 30-40 минути. Трябва чушките да омекнат, а кашкавала да предобие златист загар. Тогава са готови.

Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела

Да ви е сладко и добър апетит!

Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи!

Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела

Коментари