Семейна Пица

Обичаме пица, ама и кой не я обича. Ще ви представя как аз я правя. Това е нашета Семейна Пица. Вкусна и от всичко по много. апетитен кашкавал. Има много видове пица, но аз няма да говоря за тях. Ще ви пиша за моята Семейна Пица. Достатъчна по вкус и всички я харесват. Опитайте и вие…

Семейна Пица

Продукти за тестото:

250 гр. брашно, 125 мл. вода, 1 ч.л. суха мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 с.л. зехтин

За гарниране:

колбас, пресен домат, кашкавал, маслини, мариновани гъби, прясна чушка

Подправка сух босилек и Доматена паста на Дерони (за пица)

Начин на приготвяне:

Започваме с тестото. Активирайте маята с част от водата, брашно и захар, да се получи кашица. Пресейте брашното, после към него добавете останалата вода, сол, захар, зехтин и активираната мая. Омесете хубаво еластично тесто. Оставете да почине 10 минути.

След това разточете тънък лист за пица. Аз използвах точилка за целта. Омазнете тавата и сложете разточеното тесто в тавата. После намажете с Доматената паста.

Семейна Пица

После гарнирайте по ваш вкус, може и постна да я направите или със сирена. Поръсете с босилек за още аромат. Печете в предварително загрята фурна на 180°С. След като се изпече извадете от фурната изчакайте 5 минути и тогава нарежете.

Семейна Пица

Получава се уникално с хрупкава коричка в края, сочна и много вкусна. Още ли се питате дали да опитате. Е, не се бавете тогава.

Семейна Пица

Добър Апетит!

Семейна Пица

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Слънчево и усмихнато лято на всички! Хайде до скоро, че ме чакат за пицата, че и бирата ще се стопли.

Семейна Пица

Коментари