Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло, нар и Соев сос

Този вариант на приготвяне на сьомга ми е от любимите. Макар и рядко да я правя по този начин е много вкусна. Живеем в модерни времена в които храната може да бъде приготвена по различен начин. Сьомгата е с изключително полезни качества за организма. Имайки в предвид, че съдържа Омега-3 мастни киселини, които ускоряват метаболизма и изгарянето на калории. Ефективно може да се включи в менюто за здравословен живот. Аз днес ще ви предложа моят любим вариант на Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло, нар и Соев сос.

Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло и нар

Продукти:

600 гр. филе сьомга, мазнина, масло, сол, черен пипер, 1/2 лимон, 2 с.л. Соев сос, 2 с.л. мед, 1 к.л. сух джинджифил

За гарнитурата: 3 моркова, 1 червено цвекло, 1 к.ч. зърна нар, сол, зехтин, балсамов оцет.

Начин на приготвяне:

Почистете рибата от люспите, леко прекарайте пръст по филето за да проверите за кости. Ако установите, че има кости отстранете ги с пинцета. След това посолете и поръсете с черен пипер и полейте с прясно изцеден лимонов сок. Оставете рибата да престои 20 минути. След това я подсушете от лимоновият сок. Загрейте тиган с малко мазнина и масло (процеса е почти на сухо, не се пържи. По скоро се пече), след като се загрее  на умерена температура запечатваме рибата за по 3 минути от двете страни, като първо поставяме сьомгата с кожата към тигана. За предпочитане тигана да бъде с незалепващо покритие. След като запечатате рибата от двете страни извадете я в страни.

В купичка разбъркваме соевият сос, мед и джинджифил до еднородна смес. След това изсипваме в тигана разбъркваме. След това връщаме тигана на котлона и като се загрее потапяме парчетата от сьомга от двете страни и изваждаме.

Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло и нар

Приготвяне на гарнитурата:

Измийте и обелете морковите и червеното цвекло. После настържете на ренде. Овкусете със сол и балсамов оцет. Добавете зехтин и поръсете отгоре с нар.

Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло и нар

Я, да опитам как се е получило? Мммм страхотна е, вкусна и ароматна. Без коментар, уникална е.

Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло и нар

Парченцата риба трябва да се отделят и откъсват лесно. Трябва да е сочна.

Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло и нар

Приятен апетит и не се бавете, че чиниите бързо се  изпразват!

Разгледайте и другите ми рецепти, които съм публикувала. Може да си харесате нещо за да приготвите.

  1. Супа със Спанак и Соев сос
  2. Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос
  3. Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос
  4. Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос
  5. Свински вратни пържоли с Гъбен сос и Kikkoman

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

 

 

Коментари