Този вариант на приготвяне на сьомга ми е от любимите. Макар и рядко да я правя по този начин е много вкусна. Живеем в модерни времена в които храната може да бъде приготвена по различен начин. Сьомгата е с изключително полезни качества за организма. Имайки в предвид, че съдържа Омега-3 мастни киселини, които ускоряват метаболизма и изгарянето на калории. Ефективно може да се включи в менюто за здравословен живот. Аз днес ще ви предложа моят любим вариант на Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло, нар и Соев сос.
Продукти:
600 гр. филе сьомга, мазнина, масло, сол, черен пипер, 1/2 лимон, 2 с.л. Соев сос, 2 с.л. мед, 1 к.л. сух джинджифил
За гарнитурата: 3 моркова, 1 червено цвекло, 1 к.ч. зърна нар, сол, зехтин, балсамов оцет.
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от люспите, леко прекарайте пръст по филето за да проверите за кости. Ако установите, че има кости отстранете ги с пинцета. След това посолете и поръсете с черен пипер и полейте с прясно изцеден лимонов сок. Оставете рибата да престои 20 минути. След това я подсушете от лимоновият сок. Загрейте тиган с малко мазнина и масло (процеса е почти на сухо, не се пържи. По скоро се пече), след като се загрее на умерена температура запечатваме рибата за по 3 минути от двете страни, като първо поставяме сьомгата с кожата към тигана. За предпочитане тигана да бъде с незалепващо покритие. След като запечатате рибата от двете страни извадете я в страни.
В купичка разбъркваме соевият сос, мед и джинджифил до еднородна смес. След това изсипваме в тигана разбъркваме. След това връщаме тигана на котлона и като се загрее потапяме парчетата от сьомга от двете страни и изваждаме.
Приготвяне на гарнитурата:
Измийте и обелете морковите и червеното цвекло. После настържете на ренде. Овкусете със сол и балсамов оцет. Добавете зехтин и поръсете отгоре с нар.
Я, да опитам как се е получило? Мммм страхотна е, вкусна и ароматна. Без коментар, уникална е.
Парченцата риба трябва да се отделят и откъсват лесно. Трябва да е сочна.
Приятен апетит и не се бавете, че чиниите бързо се изпразват!
Разгледайте и другите ми рецепти, които съм публикувала. Може да си харесате нещо за да приготвите.
- Супа със Спанак и Соев сос
- Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос
- Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос
- Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос
- Свински вратни пържоли с Гъбен сос и Kikkoman
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар