Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос

Бъркани яйца с наденичка, зелен лук и чушка са лесно и вкусно ястие. Много често, когато бързаме и закъсняваме за вечеря прибягваме към яйцата. За да сготвите перфектните бъркани яйца следвайте описанието. Това е третата поред рецепта с която аз участвам в предизвикателството. Сгответе и вие, играта е много забавна и няма ограничение за това колко ястия ще сготвите.

Бъркани яйца с наденичка, зелен лук и чушка

Продукти:

6 яйца, масло, мазнина, 3 стръкчета лук, 1 парче наденица, 1 зелена чушка, 2 с.л. соев сос, 1 с.л. сметана или прясно мляко, черен пипер.

Начин на приготвяне:

Нарежете лукчето на ситно. Обелете надинчката и нея нарежете. Измийте и почистете чушката от семената, после я нарежете на ленти. В купа счупете яйцата за да са готови.

Бъркани яйца с наденичка, зелен лук и чушка

Загряваме мазнината. Препоръчвам ви да използвате тиган с незалепващо покритие. Около 1 с.л. олио и 1 с.л. краве масло, това е количеството мазнина, без да се прекалява! Сложете лукчето, чушката и наденичката, леко да се запържат. После отместете тигана и сложете яйцата. Бъркайте енергично, после пак върнете на котлона. Бъркайте за да не започне да става на парцали. Отместете отново и сложете соевият сос и сметаната. Бъркайте да се разнесе всичко равномерно. Върнете за кратко на котлона. Всичко е в бъркането, сигурно разбрахте. Ако сте правили вече бъркани яйца знаете кога е момента в който може да пресушите яйцата или да ги презготвите. Яйцата трябва да са нежни на вкус, в никакъв случай сухи и ронливи. Преди да ги пресушите отместете защото тигана е достатъчно топъл и те ще продължат да се готвят.

Бъркани яйца с наденичка, зелен лук и чушка

Не се страхувайте, а опитайте да приготвите и вие перфектните Бъркани яйца с наденичка, зелен лук и чушка. А когато са готови по ваше желание поръсете с черен пипер, а гарнитурата подберете според сезона. Да ви е сладко!

И така тук отново сготвих здравословно като си икономисах солта, а на нейно място добавих Соев сос. Всеки който опита ще се увери, че вкусът е много по-добър. А тези бъркани яйца са просто невероятни.

Не пропускайте и другите ястия приготвени от мен:

  1. Супа със Спанак и Соев сос
  2. Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос

Бъркани яйца с наденичка, зелен лук и чушка

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари