Това е едно ястие типично за района в който живея. Но този път ястието приготвих като добавих Соев сос Кикоман. Забавлявам се в кухнята като приготвям различни ястия. Учудвам се как хубаво ми се върза Соевият сос с ястието. Убедих се в изключителното му приложение. Да, трябва да опитам и в десерт. Днес ще ви покажа как приготвих Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос. Всъщност аз използвах пилешки бутчета като разделих на две, но може да опитате и с цяло пиле или отделни части от него.
Продукти:
3 бр. пилешки бутчета, 50 мл. Соев сос Кикоман, 1/2 прясна зелка, 400 мл. доматен сок, 2 с.л. червен пипер, черен пипер смлян, олио, 300 мл. вода, черен пипер на зърна, 5 бр. домати Чери
Начин на приготвяне:
Нарязваме бутчетата на части, поръсвам с черен пипер и Соев сос. Оставям така да престоят, като през това време си нарязвам зелето. В тенджера сипвам олио и запържвам зелето.
После добавям и доматеният сок. Моят сок е домашно приготвен и пази аромата на пресни домати. Сипвам червеният пипер и разбърквам. Оставям малко да се задуши, после добавям Соев сос и черният пипер на зърна. Нека зелето да покъкри така няколко минути. Докато зелето ври преминаваме към следващата стъпка. Извадете бутчетата и подсушете с кухненска хартия. В тиган с мазнина запечатайте за няколко минути от всички страни. Докато леко се зачервят.
Време е да подредим в тавата
Изберете тава с подходяща големина. В нея сипете зелето и отгоре подредете пилето и чери доматите.
Така приготвено вече може да сложите във фурната и да печете на 200°С, докато сока в зелето почти се изпари. Това може да продължи около 20-30 минути. След като е готово нашето Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос, изваждаме на плота леко да се охлади, поне 5 минути. После сипвайте в чиниите и не се бавете.
Вкусно нали? Само да ви кажа какво се случи у нас. Чиниите бяха ометени за минути и питаха за допълнително, нямаше го онова мърморене, че съм пресолила зелето. Просто съм щастлива от сготвеното Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос. Опитайте и вие! Добър Апетит!
И така тук отново сготвих здравословно като си икономисах солта, а на нейно място добавих Соев сос. Всеки който опита ще се увери, че вкусът е много по-добър.
Не пропускайте и другите ястия приготвени от мен:
- Супа със Спанак и Соев сос
- Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос
- Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар