Най-вкусните печени Картофи с Масло и Пармезан

Много обичам тези печени Картофи с Масло и Пармезан. Невероятно вкусни са. Направо се топят в устата. За да се насладите, просто опитайте. Ах, как хубаво ухаят! Само си представете как масълцето се стича по тях. Направо вълшебни. Ееее, не издържам вече, отиде ми диетата, отивам да си сложа един, пък каквото ще да става.

Продукти:

6 бр, средни картофа (стари), сол, масло, 2 с.л. пармезан, морков, салата Айсберг

Най-вкусните печени Картофи с Масло и Пармезан

Начин на приготвяне:

Като за начало измийте картофите много добре. Подгответе си съд в който ще печете картофите и застелете с пергамент. Включете фурната да загрява на 200°С. След това с помощта на вилица надупчете картофите. Леко натискайте с вилицата, не е нужно да я вкарвате до края. Направете около 10 бода, като 5 от едната и 5 от другата страна. Достатъчно е. След това сложете във фурната и печете за 25 минути. След това извадете картофите и ги намажете с масло от всички страни. Поръсете ги със сол и върнете отново във фурната за още 25 минути. След като са вече готови извадете ги. С остър нож направете прорез по дължината на картофа. С помощта на салфетка леко притиснете в двата края за да може картофа да се разтвори. Леко с вилица разрушкайте картофа отвътре, поръсете с пармезан и сложете парченце масло.

Най-вкусните печени Картофи с Масло и Пармезан

Така направете всички картофи. Подредете картофите върху нарязани или накъсани листа от салата Айсберг. След като сте готови с тях, настържете моркова на ренде и посипете върху картофа. Мммм, страхотно нали! Освен дави пожелая Добър Апетит, друго не се сещам.

Най-вкусните печени Картофи с Масло и Пармезан

Коментари