Супа със Спанак и Соев сос

Днес ще приготвя една бърза Супа със Спанак и Соев сос. За да си подсилим с витамини организма с които спанака е доста богат. Доказано е, че 80 гр. спанак пресен и 200 гр. сготвен покриват около половината дневна нужда от витамин С. Това е следващата рецепта от Предизвикателството на Кикоман. Днес приятел ми сподели, че не обича месо и би се зарадвал на нещо без месо. Реших да опитам вариант на супа като овкуся със Соев сос. Казах си Хм, няма грешка тая супа, а и ще си спестя 50% от солта. Всички знаят, че със солта шега не бива. Е, какво по-хубаво от това?

Супа със Спанак

Продукти:

450 гр. замразен Спанак, 50 мл. Соев сос, 2 ч.ч. прясно мляко, 4-5 с.л. олио, 5 скилидки чесън, 2 стръка джоджен, 1 ч.л. червен пипер, 1 глава жълт лук, 2 с.л. ориз, черен пипер, вода, сол ако е необходимо.

Забележка: Може да използвате и пресен спанак, но първо го бланширайте за три минути и после веднага го охладете в студена вода и след това нарежете!

Супа със Спанак

Начин на приготвяне:

Олиото се загрява и към него се добавя ситно нарязаният лук. Пържете до златисто. Добавете спанака и червеният пипер- разбъркайте. След това долейте около литър вода. Когато заври се добавя ориза и нарязаният на дребно чесън. Вари се около 10-15 минути след което се добавя млякото и соевият сос. След като кипне се сваля от огъня.Поръсете с пресен джоджен. Поднесете докато е топла. Консумирайте с отворено сърце и добри мисли! Добър Апетит!

Супа със Спанак

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари