Галет с Круши и чийз

Винаги като направя нещо такова вкусно, все някой ще се разсърди, че му се е паднало малкото парче. Е, стига вече сръдни. Взех кардинално решение и вместо един галет, направих няколко малки за да има на всички по равно. Този галет е прекрасен с хубава хрупкава основа, добре узряла круша и пълнеж от чийз. Просто превъзходно се получи. Когато оформяте галетите не се стремете да постигнете идеалната форма, нека да е по-назъбено, небрежно, така ще изглеждат като от доброто старо време.

Галет с Круши и чийз

Продукти за 8 десерта:

За галетите: 280 гр. брашно, 180 гр. краве масло, 1 яйце, 4 с.л. захар, 1 к.л. сол, 1 ванилия

За чийза: 100 гр. крема сирене, 1 ч.л. екстрат ванилия, 1/2 ч.ч. кафява захар, 1 яйце, щипка сол

За отгоре се поръсва със захар и се поръсва с филирани бадеми

Необходими са 4 добре узрели круши

Начин на приготвяне на Галет с Круши и чийз :

Когато правите сладкиши от тоя сорт е хубаво да се използва качествено и истинско масло. Така сладкиша освен ще има хубав аромат, ще се получи както трябва да бъде.

Галет с Круши и чийз

И така първо започваме да си правим тестото, като маслото се нарязва на кубчета, а брашното се пресява. След това правим ямка в брашното и започваме да добавяме, яйцето, маслото, захарта, солта и ванилията. Разбъркваме с лъжица и после събираме на топка с ръце. След това разделяме на топчета с тежина ≈70гр., след това покриваме със стреч и прибираме в хладилника за 1 час.

Галет с Круши и чийз

През това време нарязваме на половинки крушите и почистваме от семената.

круши

След това се заемаме с чийза. За целта разбиваме яйцето със захарта и щипката сол. Да стане на хубав крем, след това добавяме и сиренето крема. Разбъркваме с миксер около минута и добавяме ванилията.

Галет с Круши и чийз

След това вземате едно от топчетата и разточвате да получите хубав овал. Поставяте 1 с.л. чийз, после направете прорези на крушата и поставете отгоре.

Галет с Круши и чийз

Така направените галети се подреждат в съд покрит с пергамент. Поръсете със захар и бадеми. Пекат се в предварително загрята фурна на 180°С за около 40 минути до златисто. След като са готови извадете от фурната и сервирайте когато се охладят. После поръсете с пудра захар. Налейте си чаша Розе и се насладете на един хубав уикенд.

Галет с Круши и чийз

Очаквайте и други изненади от мен! Също може да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи.  До нови срещи! Интересното те първа предстои…

Препоръчвам ви да опитате и Пай с Круши и Орехи!

Галет с Круши и чийз

Коментари