Както винаги така и тази събота посетих месарницата, за да си закупя и заредя фризера с пресни меса. Погледа ми някак си се фокусира върху тези обезкостени джоланчета. Казах си, тъкмо в неделя ще ги приготвя както аз си зная. Е, няма как ще ги накарам да си оближат пръстите. Ако не ги откриете в този вариант тогава така ги пригответе или сами си ги обезкостете. Все едно, важен е крайният резултат.
Продукти:
4 свински джоланчета
30 гр. краве масло, 3 с.л. олио, 300 мл. пилешки бульон, 100 мл. бяло вино, 1,5 кг. картофи, 2 големи моркова, 3 стръка целина, сол на вкус, черен пипер, индийско орехче,
За намазване: 3 с.л. кетчуп, 1 ч.л. сух чесън, 1 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне
Поръсете сол, черен пипер и индийско орехче върху джоланчетата и ги оставете да постоят така за около 30 минути. През това време обелете и нарежете картофите, морковите и лука. Накълцайте целината на средна големина. После ги изсипете в съд където ще ги печете и посолете по ваш вкус.
Загрейте в тиган олиото и маслото после запечатайте месото от всички страни до златисто. После ги извадете и намажете с пастата от кетчупа. Тя се приготвя като се смеси кетчуп, сух чесън и кафява захар.
Смесете бульона с виното и мазнината от тигана и залейте върху нарязаните зеленчуци. После подредете и месото отгоре. Завийте с алуминиево фолио и печете на 160°С за два часа. После махнете фолиото и продължете да печете докато течността се изпари нацяло, а месото придобие приятен загар.
Сами ще се уверите колко крехко се получава, месото става сочно, много ароматно и вкусно. Тази рецепта е много точна, правя я от години. Така, че може да опитате. Ястието е 6 точки- Така казва моята дъщеря.
Да ви е сладко и добър апетит! Надявам се рецептата за Свински джоланчета с Целина и картофи на фурна да ви е харесала и в най-скоро време да я опитате. Гответе смело!
Сърдечни поздрави от мен!
Коментари
Публикуване на коментар