Обичам изненадите, противоположностите и предизвикателствата. До този ден бях опитвала само шоколадово брауни, казах си- Защо пък да не пробвам да приготвя бяло брайни, дали ще е толкова вкусно и дали въобще ще се получи? Искам да знаете, че преди да напиша дадена рецепта съм я пробвала и когато всичко е наред тогава я публикувам. Задължително условие е да се хареса и да е вкусно. Така е, кулинарните изненади продължават, а вие не се бавете да опитате Бяло брауни с Поширани круши. Насладете му се до последната хапка.
Продукти за 6 десерта:
За пошираните Круши и соса:
6 броя малки круши, 200 мл. бяло вино, 300 мл. портокалов сок, 120 гр. кафява захар, 1 ванилия, 1 карамфил, 2 Кардамон, 2 зрънца черен пипер, 1 с.л. Соев сос (универсален на Кикоман), 150 гр. млечен шоколад и 25 гр. краве масло.
За бялото брауни:
50 гр. бял шоколад, 50 гр. бял течен шоколад, 50 гр. краве масло, 2 яйца, 50 гр. пудра захар, 2 с.л. брашно, 75гр. смлени лешници, 1 ванилия, 1 щипка сол, 1 равна ч.л. бакпулвер.
Начин на приготвяне:
Поширане и приготвяне на сос
- Обелете крушите като дръжките не се махат. После отрежете крушите отдолу и с помощта на малка лъжичка извадете семената.
- После в касерола налейте виното, добавете портокаловият сок,Соевият сос, подправките и захарта. След като кипне отместете от котлона и сложете крушите. Върнете отново на котлона на тих огън да поврат от 5 до 10 минути. Важното е да не се разпадат. Затова ако крушите са добре узрели варете само 5 минути, ако са по-зелени може и 10 минути. След това отместете от котлона нека изстинат в сиропа.
- След това извадете крушите върху парче кухненска хартия да се подсушат.
- Нека да продължим с шоколадовият сос. За целта прецедете соса и го върнете на котлона и след като течността стане на половина добавете шоколада и маслото. След като се стопят, отново отместете за да се охлади.
Приготвяне на бялото брауни
- Загрейте фурната на 160°С. Подгответе формичките като ги намажете с масло и след това ги напудрите с брашно.
- На водна баня разтопете белият шоколад, кравето масло и белият течен шоколад. След като се разтопят се отмества от котлона за да се охлади.
- Яйцата се разбиват с пудрата захар на крем. В друг съд смесете брашното, лешниците, ванилията и бакпулвера.
- Към шоколадовата смес прибавете яйцата и разбъркайте с миксер до еднородност. После добавете сухата смес и разбъркайте.
- Разпределете сместа в купичките и после в средата сложете пошираната круша. Изпечете за 20-25 минути.
- След като са готови извадете ги от фурната малко да се охладят и тогава ги извадете от купичките.
- Сервирайте Бялото брауни с Поширани круши като ги полеете с шоколадовият сос. Добър Апетит!
И понеже някой не можа да издържи на пошираните круши, така да се каже беше изкушен от аромата, затова имам и едно бяло брауни без круша.
Тези Бели браунита с Поширани круши директно влизат в графа любими.
Просто са невероятно вкусни. Ако се чудите за Соевият сос, оооо. той много добре се допълва с шоколада. Получи се много добре, придава нежен и кадифен усет.
Разгледайте и другите ми рецепти, които съм публикувала. Може да си харесате нещо за да приготвите, а може да участвате и с ваша рецепта.
- Супа със Спанак и Соев сос
- Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос
- Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос
- Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос
- Свински вратни пържоли с Гъбен сос и Kikkoman
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар