Бяло брауни с Поширани круши и Kikkoman

Обичам изненадите, противоположностите и предизвикателствата. До този ден бях опитвала само шоколадово брауни, казах си- Защо пък да не пробвам да приготвя бяло брайни, дали ще е толкова вкусно и дали въобще ще се получи? Искам да знаете, че преди да напиша дадена рецепта съм я пробвала и когато всичко е наред тогава я публикувам. Задължително условие е да се хареса и да е вкусно. Така е, кулинарните изненади продължават, а вие не се бавете да опитате Бяло брауни с Поширани круши. Насладете му се до последната хапка.

Бяло брауни с Поширани круши

Продукти за 6 десерта:

За пошираните Круши и соса:

6 броя малки круши, 200 мл. бяло вино, 300 мл. портокалов сок, 120 гр. кафява захар, 1 ванилия, 1 карамфил, 2 Кардамон, 2 зрънца черен пипер, 1 с.л. Соев сос (универсален на Кикоман), 150 гр. млечен шоколад и 25 гр. краве масло.

За бялото брауни:

50 гр. бял шоколад, 50 гр. бял течен шоколад, 50 гр. краве масло, 2 яйца, 50 гр. пудра захар, 2 с.л. брашно, 75гр. смлени лешници, 1 ванилия, 1 щипка сол, 1 равна ч.л. бакпулвер.

Бяло брауни с Поширани круши

Начин на приготвяне:

Поширане и приготвяне на сос

  • Обелете крушите като дръжките не се махат. После отрежете крушите отдолу и с помощта на малка лъжичка извадете семената.
  • После в касерола налейте виното, добавете портокаловият сок,Соевият сос, подправките и захарта. След като кипне отместете от котлона и сложете крушите. Върнете отново на котлона на тих огън да поврат от 5 до 10 минути. Важното е да не се разпадат. Затова ако крушите са добре узрели варете само 5 минути, ако са по-зелени може и 10 минути. След това отместете от котлона нека изстинат в сиропа.
  • След това извадете крушите върху парче кухненска хартия да се подсушат.
  • Нека да продължим с шоколадовият сос. За целта прецедете соса и го върнете на котлона и след като течността стане на половина добавете шоколада и маслото. След като се стопят, отново отместете за да се охлади.

Бяло брауни с Поширани круши

Приготвяне на бялото брауни

  • Загрейте фурната на 160°С. Подгответе формичките като ги намажете с масло и след това ги напудрите с брашно.
  • На водна баня разтопете белият шоколад, кравето масло и белият течен шоколад. След като се разтопят се отмества от котлона за да се охлади.
  • Яйцата се разбиват с пудрата захар на крем. В друг съд смесете брашното, лешниците, ванилията и бакпулвера.
  • Към шоколадовата смес прибавете яйцата и разбъркайте с миксер до еднородност. После добавете сухата смес и разбъркайте.
  • Разпределете сместа в купичките и после в средата сложете пошираната круша. Изпечете за 20-25 минути.
  • След като са готови извадете ги от фурната малко да се охладят и тогава ги извадете от купичките.
  • Сервирайте Бялото брауни с Поширани круши като ги полеете с шоколадовият сос. Добър Апетит!

Бяло брауни с Поширани круши

И понеже някой не можа да издържи на пошираните круши, така да се каже беше изкушен от аромата, затова имам и едно бяло брауни без круша.

Бяло брауни с Поширани круши

Тези Бели браунита с Поширани круши директно влизат в графа любими.

Просто са невероятно вкусни. Ако се чудите за Соевият сос, оооо. той много добре се допълва с шоколада. Получи се много добре, придава нежен и кадифен усет.

Бяло брауни с Поширани круши

Разгледайте и другите ми рецепти, които съм публикувала. Може да си харесате нещо за да приготвите, а може да участвате и с ваша рецепта.

  1. Супа със Спанак и Соев сос
  2. Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос
  3. Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос
  4. Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос
  5. Свински вратни пържоли с Гъбен сос и Kikkoman

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари