Свински вратни пържоли с Гъбен сос и Kikkoman

Това е едно любимо ястие на моето семейство. Поглеждаш чинията и радост за очите. Вкусно подправено изпечено месце и сос с гъби, аз допълнително гарнирам и със задушени зеленчуци и резен лимон за свежест. Как нямам търпение вече да се докопам до чинията. Уникално вкусно винаги ми се получава и сега ще ви разкрия тайната за успешни  Свински вратни пържоли с Гъбен сос. Има много важна съставка, която не пропускам да добавя. Опитайте и Вие! 🙂

Продукти:

800 гр. свински вратни пържоли, 2 с.л. кетчуп, 2 с.л. пчелен мед, 1 к.л. смляно индийско орехче, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. Соев сос Kikkoman, сол на вкус

За гъбеният сос: 300 гр. гъби, 1 ч.ч. бяло вино,3 ч.ч. вода, 4 с.л. брашно, 4 с.л. краве масло, 2 с.л. Соев сос Kikkoman, черен пипер млян и сол на вкус

Свински вратни пържоли с Гъбен сос

Начин на приготвяне:

Начукайте пържолите оставете в страни и започнете да приготвяте маринатата. В купа смесете Кетчупа, Зехтина, Соевият сос Kikkoman, пчелният мед и разбъркайте. След това добавете индийското орехче и солта. След като е готово с помощта на четка намажете пържолите от двете страни. После изпечете в умерена фурна за около 30-40 минути.

Свински вратни пържоли с Гъбен сос

Докато се пекат започнете да правите гъбеният сос, а в друг съд задушете зеленчуците. Зеленчуците задушете като към водата добавите мазнина и сол на вкус. Задушете ги за 10 минути, като внимавате да не се разпаднат. После ги извадете и потопете в студена вода. Зелената гарнитура не обичам да е тежка, затова не задушавам в масло. Обичам да е по-близко до натуралното и да не се разпада. Това е за тази гарнитура, ще продължа с гъбеният сос.

Свински вратни пържоли с Гъбен сос

Започнете гъбеният сос

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. В съд сипете водата да заври с виното и солта. След това добавете гъбите. Нека поврат в продължение на 30 минути. След това извадете гъбите с решетъчна лъжица.

Отделно в тиган запържете маслото и добавете брашното. Когато брашното стане златист добавете гъбеният бульон. След това се добавят и гъбите. Разбъркайте и добавете черният пипер, соевият сос и сол на вкус. Нека поври на слаб огън за 10 минути. Гъстота вие си я коригирате. Установих, че като добавям соев сос се получава по вкусен сос. Не можеш да му се наситиш. Искаш още и още…

Свински вратни пържоли с Гъбен сос

Приятен апетит и не се бавете, че чиниите бързо се  изпразват!

Разгледайте и другите ми рецепти, които съм публикувала. Може да си харесате нещо за да приготвите.

  1. Супа със Спанак и Соев сос
  2. Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос
  3. Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос
  4. Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

 

Коментари