Пълнени чушки с кайма и ориз със соев сос

Още едно любимо ястие в моята колекция от рецепти. Може да се приготви успешно дори и от начинаещи в кухнята. Само опитайте тези Пълнени чушки с кайма и ориз в собствен сос!

Продукти:

250 гр. кайма, 150 гр. ориз, 8-9 бр. средни чушки, 300 мл. вода, 200 мл. доматен сок, 2 с.л. Соев сос, черен пипер на вкус, сол ако е необходимо, ситно нарязан босилек или сух, 1 скилидка чесън (ситно накълцана), 1 малка глава жълт лук (ситно накълцана), 1 ч.л. червен пипер.

Пълнени чушки с кайма и ориз в собствен сос

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете чушките от семената. В тиган сложете мазнината и като се загрее сложете лука и чесъна да се запържат. Разбъркайте и след като сменят цвета си добавете каймата и ориза да се запържат заедно. След това добавете червеният пипер и  доматеният сок – Разбъркайте! Добавете подправките, соевият сос и водата. Нека да покъкри така и цялата течност да се абсорбира от ориза.

Пълнени чушки с кайма и ориз в собствен сос

След това си пригответе съд в който ще печете чушките, намажете с мазнина. След като сместа е леко охладена започнете да пълните чушките. Подредете в тавата и накрая сипете 2 ч.ч. вода и сложете да печете. Печете 30 минути на 220°С. Резултата е удивително вкусен. И не забравяйте Соевият сос, той допълнително овкусява и дава приятен вкус на храната.

Пълнени чушки с кайма и ориз в собствен сос

Да ви е сладко! Сърдечни поздрави от мен!

Пълнени чушки с кайма и ориз в собствен сос

Разгледайте и другите ми рецепти, които съм публикувала. Може да си харесате нещо за да приготвите.

  1. Супа със Спанак и Соев сос
  2. Свински черен дроб по Чорбаджийски със Соев сос
  3. Бъркани яйца с наденичка, зелен лук, чушка и Соев сос
  4. Пиле с прясно зеле, домати и Соев сос
  5. Свински вратни пържоли с Гъбен сос и Kikkoman
  6. Бяло Брауни с Поширани круши и Kikkoman
  7. Глазирана сьомга с моркови, червено цвекло, нар и Соев сос
  8. Вкусна Леща яхния със Соев сос
  9. Талиатели с пилешко филе, броколи и Соев сос

Дайте Вашата подкрепа за моят блог в Хубавата Храна обича Кикоман! Тук ще разберете как може да го направите и да вземете вашата награда. Някой вече получиха своите награди. Опитай и ти! Ето, че време не остана! На всички пожелавам  Успех!

Предизвикателство

Всеки, който закупи Соев сос Kikkoman може да регистрира кода от касовата бележка на  http://www.kikkofood.bg/, като срока за това е 14.11.2018 година. Соев сос Кикоман може да си закупите от големите хиперматкети. Като голямата награда е Универсален уред за готвене на Tefal. Има също седмични и дневни награди. Желая Ви Успех!

Коментари