Турски Бюрек със Сирене

След като направих Бюрек с кайма идва ред и на Бюрек със Сирене. От пакета ми бяха останали 2 листа и реших да ги употребя, че ако ги оставя за по натам ще изсъхнат и няма да са така хубави. Ще направя един малък бюрек, а после ще ви кажа дали ми е харесало.

Турски Бюрек със Сирене

Продукти:

2 листа Одрински кори, 250 гр. сирене, 3 с.л. кисело мляко, 3 яйца, 4 с.л. олио, 100 мл. прясно мляко, сусам за поръсване, 3 с.л. разтопено краве масло за отгоре

Начин на приготвяне:

Нека като начало да започнем с яйчената смес. За тази цел разбиваме едно яйце, после добавяме прясното мляко и олиото. Разбъркайте енергично до еднородност. След това разтворете корите. Тези са от кръглите. С помощта на ножица разрязваме през средата и получаваме автоматично четири парчета. След това вземаме едната половина кора разстиламе и мажем с яйчената смес.

Турски Бюрек със Сирене

В друг съд натрошете сиренето и към него добавете двете яйца и кисело мляко. Ако забелязахте никъде няма сода или бакпулвер. 🙂  След като сме подготвили кората, вече  е намазана с яйчената смес е време да сложим плънката. Плънката я разпределяме равномерно на голямата част и след това се навива на руло. Завиваме на охлюв и поставяме в намаслена тавичка с размери 26 см. Така по този начин навиваме и другите кори, хубаво се изпълва тавичката. Намазваме с остатъка от яйчената смес, мажем с масло и поръсваме със сусам.

Турски Бюрек със Сирене

След това печем в предварително загрята фурна на 180 С. Печем до златисто, а след това като е готов бюрека извадете от фурната и покрийте с кърпа. Щях да ви казвам как е на вкус. Ами нека да опитам.

Турски Бюрек със Сирене

Ммм невероятен е, вкусен. Ей, големи са майстори на кори нашите съседи. Една хапка, а толкова много вкус. Само ще кажа. Опитайте, не се колебайте! Да ви е сладко!

Турски Бюрек със Сирене

Чакайте да видите следващият път с какво ще ви изненадам! Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари