Свежо Лимоново Руло

За мен няма точно определен сезон в който приготвям това Свежо Лимоново Руло. Всичко е въпрос на вкус. Аз лично го харесвам заради тънкия фин блат и свежият крем, а италианското меренге е едно страхотно допълнение към цялата красота и финес. Следвайте описанието и няма да сгрешите. Гответе с любов!

Свежо Лимоново Руло

Продукти:

За блата: 3 яйца, 2 жълтъка, 65 гр. захар, 65 гр. брашно, екстрат ванилия

За крема: Настъргана кора от 1 лимон, 70 гр. захар, 2 яйца, 90 гр. краве масло, 100 мл. прясно мляко

За италианското меренге: 2 белтъка, 100 гр. захар, 30 мл. вода, екстрат ванилия

Начин на приготвяне на блата:

Разделете жълтъците от белтъците. Разбивам белтъците с част от захарта на сняг, но до пухкавост без връх, Разбивам жълтъците с остатъка захар и после бъркайки с телена бъркалка ги смесете с белтъците. След това се добавя брашното и ваниловият екстрат. Получава се пухкава въздушна смес.

Свежо Лимоново Руло

Загрейте фурната предварително на 220С, застелете с пергамент голямата тава от фурната и после сипете готовата смес. Разпределете сместа равномерно в тавата.

Свежо Лимоново Руло

След това вече сме готови да печем като 7 минути на 220С и още 6 минути на 200С.

Свежо Лимоново Руло

След това извадете от фурната, пригответе си памучна кърпа. Намокрете кърпата с вода, след това я разстелете и поръсете със захар.

Свежо Лимоново Руло

След това сложете върху кърпата вече изпеченият блат с хартията нагоре и навийте, като стягате.

Свежо Лимоново Руло

Оставете да престои така докато си правите крема!

Начин на приготвяне на крема:

Разбийте яйцата със захарта и млякото. След това сложете съда на слаб огън и продължете да бъркате докато сместа се сгъсти. След това отместете, изчакайте 2- 3 минути и после смесете с маслото и лимоновата кора. Разбийте с пасатор за да получите пухкав крем. Мммм, страхотен вкус се получава. След това развийте рулото, премахнете хартията и намажете с полученият крем. След това отново го увийте в кърпата и приберете в хладилник и започнете да приготвяте Италианското меренге.

Начин на приготвяне на Италианско меренге:

В купа разбивам белтъците на сняг.  В друг съд сипвам захарта и водата. Поставям на слаб огън и разбърквам, тук има условие, че не трябва да завира. Разбъркваме леко с дървена шпатула. Течността която искаме да се получи е като глюкоза- прозрачна и по-гъста от вода. Няма нищо сложно и без термометър се постига. Само трябва да сте наблюдателни. След това се добавя на тънка струйка към разбитите белтъци, като не спирате да бъркате с миксер. Получава се гъст и хубав крем и накрая добавям екстрата от ванилия.

Италианско меренге

След това извадете рулото от хладилника и развийте от кърпата, поставете на поднос който може да понесе висока температура.

Свежо Лимоново Руло

След това напълнете Италианското меренге в пош и украсете рулото по дължина. После го слагаме в предварително загрята фурна на 230С за 3 минути, за да се добие цвят. Ако имате горелка става още по лесно.

Свежо Лимоново Руло

Уаууу, готови сме със  Свежото Лимоново Руло. Ако имате търпение оставете в хладилник да престои поне час. После си отрежете парче и се насладете на вкусна комбинация от свежи лимони, ванилия и меренг. Просто неустоимо! А, сега да се поглезим с вкусно парче и топло кафенце.

Свежо Лимоново Руло

Това руло изпълва всички сетива, уникално вкусно е! Тънък блат, ароматен свеж крем и златисто меренге. Руло мечта ще се радвам да го опитате и да споделите! Добър Апетит! Ето и още едно парче пристига.

Свежо Лимоново Руло

Посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари